Barnens Bokklubb - de bästa barnböckerna. Bilderböcker, ungdomsböcker & faktaböcker - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Barnböcker med färgade barn?

Hej!
Först vill jag tacka för att ni är en sådan fantastisk bokklubb. Det är lika roligt att se alla boktips varje månad. Jag och min man väntar barn genom adoption och vi är med i er klubb sedan något år eller två, när vi var positiva och tänkte att vi snart äntligen skulle ha vårt barn. Nu har vi snart hunnit fylla dess första bokhylla men vi har ännu inte fått vårt barnbesked :-)

Vårt barn kommer att vara brunt (vi adopterar från Sydafrika) och därför letar jag lite extra efter barnböcker med färgade barn. Bra sådana är dock inte alltid så lätta att hitta. Därför skulle jag bli jätteglad om jag kan få er hjälp. Jag läste i senaste Barnposten att ni ju nästan läser alla barnböcker som kommer ut och vilka kan då vara bättre på att hjälpa mig, och alla andra föräldrar som också letar efter dessa böcker?!  :-) Det vore även fantastiskt om ni kunde presentera böcker som tar upp adoption och ursprung ur ett barnperspektiv.

Vänliga hälsningar,

Emilie

Hej Emilie
Tack för ditt mejl. Så roligt att ni snart ska få tillökning i familjen.  Det finns inte så många svenska bilderböcker om mörkhyade barn, men några tips kan jag ge dig:
Förlaget Hjulet är ett danskt förlag som ger ut översatta bilderböcker från olika världsdelar, bland annat Afrika.
En riktigt bra afrikansk bilderboksmakare är Niki Daly, av henne kan du säkert hitta en del titlar på svenska.
För små barn finns två titlar om en svart flicka: Zaza och pottan och Zaza ska sova av Mylo Freeman.
Två bilderböcker för lite äldre barn är Prinsessan Arabella har födelsedag och Prinsessan Arabella börjar skolan, även dessa av Mylo Freeman.

För några år sedan fanns en serie, lite mer omfångsrika bilderböcker, om Pyret som var adopterad  från Indien. De böckerna finns inte att köpa, men går säkert att låna på biblioteket. Författaren heter Ingvor Goyeryd. Vill du ha en bok till dig själv om adoption kan jag rekommendera Adoption av Mary Juusela.

Skriv gärna igen om du vill ha fler tips eller undrar över något!

//Annika


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj