Barnens Bokklubb - de bästa barnböckerna. Bilderböcker, ungdomsböcker & faktaböcker - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Min femåriga dotter är just nu inne i en stark prinsessperiod

Hej Annika
Min femåriga dotter är just nu inne i en stark prinsessperiod. Det enda hon gör är att leka prinsessa,  och de enda böcker vi läser har någon sorts anknytning till detta, i mitt tycke, tjatiga ämne. Har du några bra tips på en annan sorts bilderböcker som skulle kunna intressera henne? Tack.

”Trött på glitter och rosa”

Hej

En sådan period har väldigt många barn, det är bara att bita ihop och stå ut. Men självklart ska du försöka presentera andra bilderböcker också. Jag antar att du känner till Per Gustavssons alla prinsessböcker? De är uppbyggda efter modellen att prinsessor inte är särskilt ljuva och dessutom KAN SJÄLVA – till exempel fäktas med drakar, tältar, fiskar och så vidare. Härliga och humoristiska bilderböcker med ett betydligt bättre könsrollsperspektiv än de traditionella. Här kommer tips på fina bilderböcker:

När prinsessor fyller år (till exempel!) av Per Gustavsson
Snurran och fjärrkontrollen av Eva Bergström
Leni är ett sockerhjärta av Emma Adbåge
Spyflugan Astrid rymmer av Lotta Olsson
Kjelle börjar på hunddagis av Kajsa Gordan
Petras prick av Maria Nilsson Thore
Prinsessor och drakar av Christina Björk


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj