Annikas arkiv - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Arkivet

Böcker för min dotter som ska få glasögon

Hej Annika,

Min 4-åriga dotter ska snart få glasögon. Det kanske inte uppfattas som något märkvärdigt men jag fick själv glasögon i samma ålder och vet att det kan kännas rätt svårt. T.ex. kan det vara jobbigt vid fysiska aktiviteter och inte minst i skolan när det kunde slinka ut retsamheter såsom "glasögonorm" eller "plugghäst" från de andra barnen, speciellt om man har lätt för sig i skolan.

Läs mer

Böcker för en orolig och fundersam kille

Hej Annika!

Min son som snart är 10 år tyckte väldigt mycket om boken om "Lennart Lordi". Dels för att den är skriven i dagboksform, dels för att den handlar om livets dilemmor i den åldern.

Kan du tipsa mig om liknande böcker till en lite orolig och fundersam kille? (Jag vet att det kommer en uppföljare snart till Lennart Lordi).

Mvh

Maria Nugin

Läs mer

Jag tycker att månadsböckerna vänder sig nästan uteslutande till tjejer

Hej!

Min son är 13 år och har varit medlem i bokklubben nästan lika länge. Den sista tiden tycker jag att månadsböckerna vänder sig nästan uteslutande till tjejer. Det är relationer och kärlek och huvudpersonerna är i de flesta fall en tjej. Han tycker de böckerna är helt ointressanta och tråkiga.

Läs mer

Godnattsagor?

Hej!
Skulle väldigt gärna vilja ha boktips till en blivande 5-åring som älskar att höra godnattsagor!

Läs mer

Böcker som handlar om att sluta med blöja

Hej!
Jag skulle gärna vilja ha några tips på bra 2-årsböcker. Vi har fått den lilla skriften hemskickad, men skulle gärna vilja ha  några fler tips. Jag skulle också gärna vilja få några tips på böcker som handlar om att sluta med blöja, och istället börja gå på potta/toalett...

Läs mer

En bok om årstiderna?

Jag är på jakt efter någon bok om växlingarna i naturen under året. Om årstiderna och vad som händer. Gärna en allmänt om naturen men ännu hellre en om livet på bondgården.

Läs mer

Böcker om kroppen?

Hej!

Tack för en bra bokklubb, vi har varit medlemmar i 5 år och är väldigt nöjda. Jag undrar om du har boktips på böcker som handlar om kroppen för en ettåring?
Tack på förhand.

Läs mer

Vad ska vi fortsätta med?

Hej!
Mitt namn är Torunn och jag är mamma till en liten kille som heter Albert och som snart ska fylla 2 (imorgon faktiskt!). Vi skulle vilja tacka så mycket för det trevliga brev med inspiration och boktips vi fick av er inför Alberts tvåårsdag! Några exempel på böcker som Albert gillar just nu är böcker med djur, böcker med flikar som man kan vika upp och titta bakom, men vad ska vi fortätta med?

Läs mer

Bra tips på lite klurigt roliga spökhistorier för min fyraåring?

Hej!
Mitt barn är snart fyra och ett halvt och älskar spökhistorier, vampyrer och monster. Allt som är "läskigt" uppskattas och hen tjatar på oss föräldrar att vi ska berätta otäcka historier. Jag känner mig lite kluven och tycker det är svårt att hitta läskigheter för ett så litet barn. Har du några bra tips på lite klurigt roliga spökhistorier och dylikt?

Läs mer

Roliga böcker för 9-11 år

Hej,
Våra pojkar är 9 och 11 och vi har läst mycket för dem, men mycket av det nya som kommer nu är spänning och fantasy och jag tror de har tröttnat lite på den typen av böcker. Vardagsrealism har de aldrig varit speciellt förtjusta i. Nu söker jag istället fler roliga böcker.

Läs mer

Min femåriga dotter är just nu inne i en stark prinsessperiod

Hej Annika
Min femåriga dotter är just nu inne i en stark prinsessperiod. Det enda hon gör är att leka prinsessa,  och de enda böcker vi läser har någon sorts anknytning till detta, i mitt tycke, tjatiga ämne. Har du några bra tips på en annan sorts bilderböcker som skulle kunna intressera henne? Tack.

”Trött på glitter och rosa”

Läs mer

Barnböcker med färgade barn?

Först vill jag tacka för att ni är en sådan fantastisk bokklubb. Det är lika roligt att se alla boktips varje månad. Jag och min man väntar barn genom adoption och vi är med i er klubb sedan något år eller två, när vi var positiva och tänkte att vi snart äntligen skulle ha vårt barn. Nu har vi snart hunnit fylla dess första bokhylla men vi har ännu inte fått vårt barnbesked :-)...

Läs mer

Tips till min son som är två år?

Hej!
Fick ert fina erbjudande om att köpa en bok till sonen för halva priset när han fyller två. Men en del av det i tipsfoldern har han redan, annat verkade inte så kul. Och det stod att man fick höra av sig till er om man ville ha flera tips - så nu gör jag det!
Han fyller alltså två. Älskar att läsa böcker med mig. Mumintrollen är favoriter (vad hände sen? och vem ska trösta knyttet? läser vi nästan dagligen) och han har just börjat fatta tycke för Alfons. Tycker mycket om djur, musik, tåg och traktorer.

Läs mer

Tips på bra kapitelböcker för 4-åring?

Hej Annika!

Först och främst, tack för en suverän bokklubb. Vi beställer nästan alltid månadsboken, och med få undantag har det varit väldigt bra och roliga böcker!
(Min favorit är "Var är mamma", den med en apa som inte kan hitta sin mamma och en fjäril som hjälper honom, den är såå rolig!) Jag är sugen på att komma igång med kapitelböcker till min son som är 4 och ett halvt år.

Läs mer

Min 13-åriga dotter är just nu besatt av att läsa sorgliga böcker

Hej
Min 13-åriga  dotter är just nu besatt av att läsa sorgliga böcker. En av favoriterna är Pojken som kallades det (som verkar vara en ganska dålig bok enligt min åsikt …).  Har du några tips på någon rolig bok som hon och jag kan läsa tillsammans? Jag hatar att se henne tårögd varje kväll!
Glad-mamma Karin

Läs mer

Tips på bra bokserier?

Hejsan!

Jag är 13år och vill ha tips på bra bokserier. Jag tycker det är tråkigt när en bok bara tar slut.

Läs mer

Min son har på sistone tappat intresset för böcker

Hej Annika
Min son, som vi alltid har läst för, och som också har läst mycket själv, har på sistone tappat intresset för böcker. Han är tolv år och spelar mest dataspel. Har du några tips på spännande läsning? Han är inte så förtjust i fantasy, mer åt äventyrshållet.

Läs mer

Jag har en kille på 11 år som har en högfungerande autism, boktips?

Jag vet inte alls om ni kan hjälpa till med detta. Jag har en kille på 11 år som har en högfungerande autism. Han fick sin diagnos i höstas och det dyker upp mycket frågor.

Läs mer

Min son är 4 år, jag har alltid läst mycket för honom och vi älskar böcker!

Hej!
Min son är 4 år, jag har alltid läst mycket för honom och vi älskar böcker! Nu tycker jag att det börjar bli svårare att hitta böcker som han gillar.

Läs mer

Några tips om böcker där man lär sig bokstäver på ett bra och roligt sätt?

Hej!
Några tips om böcker där man lär sig bokstäver på ett bra och roligt sätt.
Min dotter är 4år och tycker det nu är kul med olika ord och hur man skriver dem.

Läs mer

 
  

Våra bästa tips för läsning Bra högläsningsböcker Följ Barnens Bokklubb på Facebook Kolla in Instagram för att se bidragen på taggen #enläsandefamilj