Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Thomas Halling barnboksförfattare

Thomas Halling skriver både bilderbokstexter och kapitelböcker, han  sitter på stol nr 4 i Svenska Barnboksakademien och Kuslig kväll och Läskigt läge är hans 26:e och 27:e bok.

Nu kommer din nya serie om tre syskon som löser brott. Hur fick du idén till böckerna?
– Efter min tredje Agnes-bok kände jag för att skriva något nytt. Först hade jag tänkt skriva om fotboll, men sedan kom jag på att det vore kul att skriva läskigt. Läskigt läge hittade jag först på som en kortare spökhistoria som jag berättat på olika skrivarläger, men som bok blev den förlängd och omgjord. Sedan försökte jag tänka ut några otäcka idéer och har faktiskt redan skrivit en tredje och en fjärde del. De fyra delarna bjuder på spänning i ett gammalt slott, i ett övergivet hus, på ett hotell och i en skola.

Syskonen är möjligen lite yngre än de flesta andra deckarbarn som figurerar just nu … eller?
– Jag tycker inte att Linus, Maja och Oskar är deckare, bara tre vanliga syskon som har oturen att hamna i otäcka händelser på läskiga ställen.

Berättelserna är ganska läskiga, du tror inte barnen blir mörkrädda?
– Jag tycker själv att det är ”lagom läskig läsning” och att det, uppblandat med lite humor, blir tydligt att det inte är så farligt. Man läser väl en skräckbok för att man vill bli lite rädd, eller?

De är ganska lättlästa och har många fina bilder, var det så du ville ha det?
– Jag vill att böckerna skall vara ”lätta att läsa och svåra att släppa”. Sedan fick jag fundera på vilken ålder det passade för och hur man då skulle göra med bilderna. Jag ville att stämningen i texten skulle förstärkas med lagom många bilder och med en lite hotfull framsida.

Vad vill du säga till dina läsare?
– Håll utkik efter trean, om ni vågar! Ryslig resa kommer till våren.  1. Kuslig kväll & Läskigt läge
    Pris: 179,00 kr
 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj