Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Helena Willis om Vallebys persongalleri

Kort om Helena

Namn: Helena Willis
Ålder: 43 år
Bor: Tullinge
Familj: Sambo och två döttrar
Intressen: – När jag inte jobbar längtar jag utomhus hela tiden. Jag har precis köpt en sommarstuga, så just nu är mitt största intresse att sitta på en sten och glo på havet. Klippa gräset. Plocka svamp. Bara det är ute!
Läser: Deckare! Jag gillar Stieg Larsson, Elizabeth George och Peter Robinson.

Hur tänker du när du tecknar de välkända figurerna Ur Vallebys persongalleri?

Maja
Beskrivning: Lasses bästa kompis och kompanjon i LasseMajas detektivbyrå. Speciellt kännetecken: Har långt rödbrunt hår och alltid tröjor med tryck på.
   – Maja är den person i böckerna som nog är mest lik mig själv, säger Helena. Vi har ungefär likadant hår, fast Majas är lite fluffigare. Jag märker att jag ritar in mig själv i Maja. När jag har varit och klippt mig så ritar jag Majas hår kortare också! En detalj som brukar bli fel ibland är Majas bena i håret. Jag brukar behöva dubbelkolla så att jag har ritat den på rätt sida.

Lasse
Beskrivning: Majas bästa kompis och kompanjon i LasseMajas detektivbyrå. Speciellt kännetecken: Har fräknar och alltid tröjor med två streck på.
   – Det händer ganska ofta att jag glömmer bort att rita fräknarna på Lasse. Då får jag rita dit dem i efterhand. Lasse och Maja är ju ganska lika i ansiktet. Det är viktigt, de ska vara jämbördiga som personer. Ingen ska vara bättre, smartare eller modigare än den andra. Det är därför jag har ritat dem ganska lika också.

Polismästaren
Beskrivning: Heter egentligen Randolf Larsson och får ofta hjälp av Lasse och Maja när det skett något brott i Valleby. Speciellt kännetecken: Stora hängiga kinder.
   – Min pappa tror att jag har tittat på honom och ritat polismästaren efter hur pappa ser ut. Han är jättestolt över det! Jag brukar inte säga emot så mycket, men det är inte så egentligen. Det var Martin Widmark som sa åt mig att rita polismästaren med stora hängiga kinder.

Prästen
Beskrivning: Prästen är nog Vallebys konstigaste invånare. Speciellt kännetecken: Små roliga hår-tofsar ovanför öronen.
   – Prästen är min absoluta favorit! Han är totalt knäpp. Hans små hårtofsar vid öronen är som känselspröt. När han är glad står de upp, och när han springer ligger de bakåt. De är lite som svansen på en hund.


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj