Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Absurt rolig läsning!

Roald Dahl (1916-1990) är en av världens mest framgångsrika barnboksförfattare. Han har gjort succé över hela världen med sina böcker, och fått massor av priser.

Det sägs att han blev författare sedan han fått ett våldsamt slag mot huvudet när han var pilot i den brittiska armén under andra världskriget. Skrivandet skötte Roald Dahl i ett litet ruffigt skjul i sin äppelträdgård i Buckinghamshire fram till sin död 1990. I skjulet stod en stor länsstol, och det var i den Roald Dahl arbetade. Han klev i en gammal sovsäck, satte sig i stolen, la upp en plywoodskiva tvärs över stolen, så att han fick ett skrivunderlägg som vilade på armstöden. Så var han redo: Han skrev nämligen för hand!

Ungefär så här har Roald Dahl sagt i en intervju om hur man gör en bok som fångar intresset hos unga läsare: "Den måste vara spännande, det måste vara en bra handling. Och så måste den vara rolig. Den MÅSTE verkligen vara rolig!"Och det är just det som är så bra med Roald Dahls böcker: Att det, mitt i all spänning, alla knäppa överdrifter och vilda fantasier, är så roligt att man inte KAN låta bli att skratta högt. Du har väl inte missat några av världens bästa barn- och ungdomsböcker?


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj