Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Johanna Nilsson

Johanna Nilsson har skrivit böcker för både barn och vuxna. Janis den magnifika är hennes första ungdomsroman. Johanna började skriva sina första längre manus i slutet av gymnasiet och skickade redan då in till olika förlag i hopp om att bli publicerad. Den första romanen, Hon går genom tavlan, ut ur bilden, publicerades 1996 och handlar till stor del om hennes egen uppväxt – om utanförskap, mobbning och modet att våga vara sig själv.

Våren 2001 kom hennes första barn- och ungdomsbok, Robin med huvan, som också blev Augustprisnominerad. Johanna inspireras av tv, filmer, musik, men framför allt av människor hon ser på tunnelbanan eller på gatan. Ibland drömmer hon om romangestalterna och har hela tiden nya berättelser i huvudet.

– Det bubblar upp saker hela tiden. Jag kan bli jätteirriterad på huvudpersonerna för att de börjar göra saker som jag inte har räknat med. Det är som en spännande dragkamp. Jag försöker dra dem åt det håll jag vill. Och så rör de sig åt sitt håll, säger Johanna i en intervju.

Just nu skriver hon på en ny roman och manus till en teaterpjäs. Johanna bloggar också på johannanilssonforfattare.blogg.se


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj