Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Bloggande deckarfantast

Stort läsintresse
Tova Larsson är en inbiten läsare. Böckerna lånar hon antingen på biblioteket eller från bokbussen. Det stora läsintresset som är orsaken till att hon gick med i Barnens Boklubb för drygt ett och ett halvt år sedan.
   – Jag tycker att det är en bra klubb eftersom den ger tips på vilka böcker man kan läsa. Allra bäst gillar jag huvudboksidan och det är oftast huvudböckerna som vi beställer.

Ett bevis på Tovas stora läsintresse är den bokblogg – www.bokugglan.blogspot.com som hon skriver sedan en tid tillbaka. Där skriver hon dagbok men också recensioner på böcker som hon har läst. Men vilka är då favoriterna?
   - Jag gillar att läsa deckare och spännande böcker. Mina favoriter är Dagboken av Laura Trenter, Zäta och den spårlöst försvunne av Elsie Petrén och Den döde sonen av Peter Lidbeck. Och när jag tycker en bok är riktigt bra brukar jag skicka brev till författaren där jag frågar olika saker. Jag har fått svar från alla som jag har skickat till.

Mångsysslare
Tova går i fjärde klass på Hovslättskolan i Jönköping. På fritiden gillar hon, förutom att läsa, även att orientera och spela piano. Men det är läsningen som är det stora intresset, och det vill ju till att man gillar att läsa när man har en bokblogg. Så var är egentligen det bästa lässtället?
   – I sängen, där läser jag allra helst. Gärna innan jag går och lägger mig.

Utöver den egna läsningen brukar hon också läsa för sina småsyskon.
   Det minsta syskonet är två år och det är också för henne hon läser mest. Och när det kommer till valet av böcker har Tova inte så mycket att säga till om.
   – Hon tar fram en massa olika böcker som hon vill att jag ska läsa, och sedan får jag läsa dem. Det är hon som väljer, inte jag.

Men kanske kan det vara skönt att varva alla deckare med en och annan barnbok? När man läser tre deckare i veckan blir det ju ändå en hel del böcker.


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj