Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Vem styr vad du ska läsa?

Vem ska sälja alla smala böcker, böcker om mer udda ämnen, översatta böcker och alla böcker som talar till oss som inte bara vill ha bästsäljare som man hittar överallt? Ja, det kan man fråga sig i dessa tider när den traditionella bokhandeln går mot att helst bara sälja titlar de vet att kunderna kommer att köpa mycket av.

Att bokhandeln satsar på säkra kort och köper in färre titlar innebär att vi kunder får ett sämre och mer likriktat utbud och att det så småningom blir tråkigare i bokhandeln. Ann Sköld NilssonMånga av oss vill ju hitta titlar som man inte också ser på Ica Maxi och Coop Forum eller som skyltas fram på internetbokhandlarnas startsidor och topplistor. Hitta en av de kanske smalare och ibland mer tänkvärda eller utmanande böckerna än de som återkommande hamnar högst på topplistorna. Eller fina barnboken om ett ämne som är ovanligt men viktigt för just mig och mitt barn – om att vara ny i klassen, om hur det kan vara att ha en hörselskada eller om att tvingas lämna bort ett husdjur för att någon i familjen får allergi. Det finns idag mängder av smalare böcker, både för barn, unga och vuxna och många av dem fyller en funktion eller också är de smala för att de är innovativa, märkliga, starka eller roliga – inte för alla men för en del.

Ann Sköld Nilsson


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj