Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Ny fantasifull högläsningsbok

Tyra är jättearg på sina föräldrar. Utanför fönstret leker hennes kompisar i snön, men Tyra får inte gå ut. Hon måste räkna matte. Fy vad orättvist, tycker Tyra. På natten vaknar hon av att det knackar på fönstret. Utanför står en liten figur i hatt, rock och rutiga byxor. Först tror Tyra att hon drömmer, hon nyper sig hårt i armen, men gubben står fortfarande kvar. Till sist släpper hon in honom.

Gubben kommer från planeten Klotus. När han får höra om Tyras bekymmer berättar han om det lättsamma livet på Klotus: man äter bara goda saker som bubbelgubbel, godissnören och smaksbollar. Och man behöver bara ta ett piller så kan man all matte i världen. Gubben har kommit till Jorden för att hitta ett barn som vill ha honom och hans annika_sittandefru till Mammis och Pappis eftersom de är barnlösa. Innan Tyra vet ordet av så sprayar gubben ett magiskt stoft över henne, och vips så krymper hon och blir lika liten som han. Samtidigt som sprayen lägger sig över henne glömmer hon skolan och mamma och pappa och allt som hör till jordelivet. Gubben bär bort Tyra till sin rymdfarkost och sen bär det av ut i rymden … På Klotus är allt roligt, här sjunger man och dansar och åker karusell och shoppar – vore det inte för de läskiga monstrutserna som hotar folket i staden så skulle allt vara toppen. Tyra och hennes nyfunne vän Prim försöker ta reda på hur farliga de där monstrutserna faktiskt är …

Det här är en rolig och smått allvarlig berättelse i äkta Ulf Stark-anda. Om jag skulle jämföra den med något annat så kommer Kalle och chokladfabriken närmast. Fantasin vet inte av några gränser, tokiga infall regnar och formuleringarna är briljanta. Tyra och Storgrubblaren är en galen och härlig bok att läsa högt för alla mellan sex och hundra.

+ Superkul teckna-bok!
Tillsammans med huvudboken följer den fina faktaboken Rita lätt: Djur. Den visar med enkla instruktioner hur man ritar allt från våra vanliga djur till de mer exotiska. Allt material har testats på barn! En utmärkt rita-tillsammans-bok för barn (från cirka fem år) och vuxna.

Annika Nasiell


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj