Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Vad är jul för dig?

I lucka 1 i julkalendern ville vi veta vad jul är för dig! Många barn tycker att det är tomten, julklapparna och granen som främst symboliserar julen. Vi fick in teckningar, foton, sagor och berättelser. Här är några av alla fina bidrag.

Dubbelklicka på miniatyrbilderna för att se en större version.
Julmust för att det är gott och syrligt alltså.
Albin, 3 år


En julsaga
Det var en gång en underbar tomte som hade röd jacka, gråa byxor, vitt skägg, vit och röd luva han bodde långt ute i skogen, där hade han en leksaksfabrik. Varje dag var han i fabriken och berättade för nissarna vad det var för leksaker som barnen önskade sig.
Men en dag så fattades ett paket och den dagen var inte vilken dag som helst för det var självaste julafton. Tomten och nissarna fick sätta igång med en gång och bygga den försvunna leksaken, det var ett radiostyrt flygplan som en liten pojke som hette Christian hade önskat sig.
Med tomtens hjälp kunde de lyckas och paketet blev färdigt i tid. Nissarna och Tomten packade den stora stora säcken med alla paketerna och lastade den i släden. De åtta renarna spändes för släden och så flög de iväg för att dela ut alla paketen till alla världens barn som längtade så efter tomten. Även Christian väntade och fick sin paket och Christian blev jätte glad och provade sitt nya flygplan. Det blev en väldigt bra jul!
Slut!
Hedvig, 6 år


Riktig julgran
Jag tycker bäst om när tomten kommer på julafton, för då får man paketer!! Jag tycker också om julgröten, snön och alla tända ljus. När man tänder ljus så blir det så mysigt. Det är häftigt tycker jag när alla ljusen är tända. Julstämningen är det också häftig och särskilt när man har en riktig julgran så luktar det verkligen jul!! <3
Sophia, 12 år


Allis julsaga
Det var en gång en liten snäll tomte som gav många julklappar till vartenda barn. Barnen såg att tomten hade flera renar och de ville gärna klappa dem. Det fick de göra. Barnen tyckte att renarna var så fina och mjuka att klappa på, så de stannade hos renarna hela kvällen. Barnens mammor och pappor blev oroliga och började gråta och leta efter barnen. Tomten förstod att de saknade sina barn, så han gjorde plats för alla barn i sin julklappssläde och körde hem barnen till sina mammor och pappor. Mammorna sade ”Åh, var har ni varit?”. ”Hos tomten”, svarade barnen. Mammorna tyckte att tomten var jättesnäll som hade hjälpt barnen att komma hem, så då fick tomten också ett paket, som tack för hjälpen.
Allis, 5 år


Nejlikeapelsiner
Jul för mig är doften från apelsin med nejlikor, när man sitter i soffan och äter pepparkakor bredvid granen och samtidigt läser en bra bok.
Sofia, 13 år


Familjens julgodis
Puffkola som mamma hjälper oss att laga. Här ger mamma receptet, innehåller 100 g margarin, 0,5 dl socker, 1 msk kakao, ½ dl ljus sirap, 3 msk vetemjöl. Blanda ihop allt i en kastrull,koka på svag värme under omrörning i 5 minuter. Blanda snabbt i 3 dl vårtgårdaris. Häll ut massan på bakplåtspaper klädd plåt, låt kallna i frysen. skär i bitar. Gör fina cellofan omslag för godiset och förvara kallt.
Robin,  6år


Och vinnarna är…
Elise Jonmyren, 5 år, Nevin Sjölind, 2 år och Allis Andreasson, 5 år, som får varsin hård julklapp på posten!


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj