Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

De är nominerade till Slangbellan

Slangbellan instiftades 1998 av Författarförbundets Barn- och ungdomssektion. Det delas varje år ut till en barn- och ungdomsboksförfattare som debuterat under året. Bland de som hittills fått priset återfinns Gunnar Ardelius, Kristina Digman och Johanna Thydell, för att bara nämna några.

DE NOMINERADE ÄR:

Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld.
Motivering: Med ett inkännande språk gestaltar Jenny Jägerfeld en tonårings sökande efter sin mamma. Humorn och smärtan går som en blodröd tråd genom boken.

Respekt, en sexbok för killar av Inti Chavez Perez.
Motivering: På ett klart och enkelt språk reder Inti Chavez Perez ut de krångligaste sexuella frågor och fördjupar sig i de känsligaste ämnen, med frimodighet, humor och stenhård koll.

Månen blev rädd av Joar Tiberg, illustrerad av Anna Höglund.
Motivering: En sällsamt poetisk berättelse som betraktar mänskliga bekymmer från sagans höjder, samtidigt som den gör vår ouppnåeliga måne till en av oss.

Den 10 mars vet vi vem som får motta priset. Då blir det prisutdelning i Författarnas Hus i Stockholm.
    Fatal error: Call to a member function getLevel() on a non-object in /data/www.barnensbokklubb.se/app/design/frontend/default/default/template/catalog/product/list.phtml on line 512
     
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj