Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Per Nilsson trollar med orden

Per Nilsson är en av Sveriges främsta barn- och ungdomsboksförfattare. Nu kommer han med Extra: En morgon stod hon bara där – den första boken i en serie om den helt vanliga, supernormale Pim-Pim och den väldigt speciella flickan Extra som är något alldeles extra.

Hur fick du idén till berättelsen om Pim-Pim och Extra?per_nilsson
– Det var flera år sedan. Jag gjorde författarbesök på en stor skola i Skåne. När jag kom till klassrummet satt eleverna utanför och väntade. Jag la märke till den där tjejen direkt. Hon var klädd i rosa prinsessklänning och hade änglavingar på ryggen.
– Oj, vad fin du är, sa jag och satte mig mittemot henne. Är det din födelsedag eller?
– Äh, jag ser alltid ut så här, sa hon och ryckte på axlarna. Eller. Ibland är jag helt svart.
– Vad säger dina klasskompisar om det då? frågade jag.
– Dom har vant sig, sa tjejen. Hon var hur cool som helst. En av alla coola och självständiga och modiga tjejer som finns där ute.

Extra är en väldigt speciell flicka med övernaturliga förmågor. Vad betyder Extra för dig?
– Extra ser ut som en helt vanlig smal och blek trettonårig tjej, men hon har både stor makt och övernaturlig kraft. Det som varit spännande för mig är att Extra är ganska komplicerad, hon kan bli både sur och grinig och glad och överraskad, hon visar alltså prov på många helt vanliga mänskliga egenskaper. Jag tror att hon själv inte var riktigt beredd på det. Och jag vet att det kommer att ställa till problem för henne. Och för andra.

Tidigare har du skrivit mest för äldre ungdomar. Är det någon skillnad att skriva för yngre?
– Jag har skrivit många böcker om sextonåringar som försöker förstå världen och vem de själva är. Att skriva den här serien om Extra och Pim-Pim för bokslukarna är annorlunda, ja, även om också den bygger på funderingar kring vad som formar oss, hur vi blir den vi blir. Men det är också ett äventyr, ett stort äventyr som jag håller på att leta efter. Och, som sagt, det är mycket spännande.

Nedan hittar du fler böcker av Per Nilsson! 1. Extra: En morgon stod hon bara där
  Pris: 119,00 kr
 2. I det här trädet

  Pris: 59,00 kr

 3. Svenne
  Pris: 59,00 kr
 4. Du & Du & Du
  Pris: 79,00 kr
 1. Sjutton
  Pris: 69,00 kr
 2. Anarkai
  Pris: 39,00 kr
 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj