Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Hur är det att skriva en bok ihop?

Det här är fjärde boken i serien om Krabbsjögrund, men det gör ingenting om du inte läst de andra delarna. Det räcker om du känner du dig redo för lite spökstämning, och är modig nog att våga höra alla de härligt läskiga berättelserna om Karl och Sara och det som händer i Krabbsjögrund. Böckerna har två författare, Lena Ollmark och Mats Wänblad. Vi ställde några frågor till dem.

Hur kommer det sig att ni skriver tillsammans?
- Vi är bra på att ljuga ihop historier tillsammans. Sedan är det väldigt roligt, berättelserna tar helt nya vägar när vi är två om att pussla ihop dem. Det kan dessutom vara väldigt härligt att skrämma varandra med så ruskiga berättelser som möjligt.

Skriver ni vartannat kapitel?
- Först planerar vi och gör scheman över allt som ska hända, vad som leder till vad och så vidare. Så hittar vi på de korta spökhistorierna som ingår utifrån vad Karl behöver få veta just där i historien. När allt är planerat delar vi upp skrivandet så att var och en skriver de partier som man är mest sugen på. Till slut redigerar vi (ändrar och skriver om) varandras texter och skickar dem fram och tillbaka. När vi är klara brukar vi knappt veta vem som skrivit vad.

Skriver ni även var och en för sig?
- Ja, Mats skriver böcker och en massa annat, och översätter (både filmer och böcker). Lena skriver böcker, journalistik och manus till film och tv.

Var får ni alla de ruskiga historierna ifrån?
- Spökhistorier finns överallt, det gäller bara att lägga märke till dem. Vad var egentligen den där mörka skuggan nere i källaren? Och vad har hänt på den där platsen där hundar börjar morra och reser ragg? Man måste tänka ut sånt som man själv är rädd för, då blir det bäst.

Kommer det fler böcker i serien?
- Från början var det tänkt att bli fyra, en för varje årstid. Men nu diskuterar vi om det ändå inte ska bli en till. Eller flera. Det känns som om det finns mer att berätta om Karl, Sara och Krabbsjögrund, som om det kan finnas fler mörka hemligheter som vill avslöjas och kanske söka hämnd …

Nedan hittar du alla böckerna i serien!  1. Kapen Svarteks grav
    Pris: 59,00 kr

  2. Fatal error: Call to a member function getLevel() on a non-object in /data/www.barnensbokklubb.se/app/design/frontend/default/default/template/catalog/product/list.phtml on line 512
     
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj