Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Shaun Tan får Almapriset 2011

shaun_tan2011 års Almapris – eller Litteraturpiset till Astrid Lindgrens minne som är det officiella namnet – går till den australiska illustratören Shaun Tan. Prissumman är på 5 miljoner kronor och priset kommer han att få mottaga vid en ceremoni i Stockholms Konserthus den 31 maj.

Så här lyder juryns motivering:

Shaun Tan är en virtuos visuell berättare, en vägvisare till bilderbokens nya möjligheter. Hans bildvärldar utgör ett eget kosmos där inget är självklart och allt är möjligt. Minnet av barndomen och uppväxttiden är fasta referenspunkter men bildberättandet är universellt och berör alla oavsett ålder.

Bakom ett överdåd av minutiöst detaljerade bilder, av civilisationskritik och historia i symbolisk gestaltning finns en påtaglig värme. Människan är alltid närvarande och Shaun Tan gestaltar såväl vårt sökande som vårt utanförskap. Han förenar briljant magiskt berättande med djup humanism.

Än så länge finns bara en av Tans böcker utgiven på svenskt förlag, och det är den fantastiska grafiska romanen Ankomsten  1. Ankomsten - Shaun Tan
    Pris: 199,00 kr
 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj