Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

De brinner för det övernaturliga

De har skrivit årets mest hajpade bok – Cirkeln. Det är Sara Bergmark Elfgrens debut som författare, men skrivandet är inget nytt för henne. Hon har arbetat som manusförfattare för både film och teve. Mats Strandberg har tre romaner bakom sig och arbetar som frilansjournalist och krönikör i Aftonbladet. Vi ställde några frågor till dem.

strandberg_mats_Sara-BergmarkNi har skrivit Cirkeln tillsammans – berätta om hur det gick till?
– Boken har slukat våra liv det senaste året, men vi har haft otroligt kul! Vi planerade handlingen tillsammans. Sedan skrev vi vartannat kapitel, redigerade varandras texter, och gick igenom hela texten tills vi inte längre kom ihåg vem som skrivit vad. Det är verkligen VÅR bok, vartenda kommatecken. Det roligaste har varit att komma på historierna, utveckla karaktärerna, bestämma över vår värld och skapa regler för saker som hur magi funkar.

Det känns som att ni har gjort mycket research till boken – vad har ni läst?
– Vi har alltid älskat böcker som handlar om det övernaturliga, så hela vårt läsande liv har varit som en enda stor research för Cirkeln.

Boken har flera berättarröster – hur gjorde ni när ni skapade ett persongalleri med så olika huvudpersoner?
– Det har kanske varit det allra roligaste. Vi började med att göra spellistor med musik som vi trodde att de här tjejerna gillade, vi diskuterade deras hemförhållanden, frukostvanor, klädstilar, betyg, nojor, hemligheter, allt och lite till!

Blir det någon fortsättning?

– Absolut! Redan från början var det meningen att det skulle bli en trilogi. Vi har just börjat jobba med andra boken – Eld. Den kommer ut 2012. Sista delen kommer 2013.

Kommer det att bli film på boken?
– Vi har sålt filmoptionerna till hela trilogin till ett produktionsbolag, och har börjat utveckla manus på Cirkeln.
/Jessica Kolterjahn


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj