Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Några frågor till Martin Widmark

Nu kommer Martin Widmark med den första delen i en ny serie som handlar om den något självupptagna strutsen Gustava och den rädde haren Tex. Vi ställde några frågor till Martin Widmark om den nya boken Gustava och Tex går till kungen.

Det här är en väldigt rolig och knasig bok som handlar om en struts och en hare. Det känns som en ganska annorlunda bok om man jämför med dina andra. Hur kom du och Lana Brunell på idén?

– Lana och jag upptäckte att vi tycker mycket om fåglar – både hon och jag. Så vi berättade fågelhistorier för varandra. Och när Lana berättade om en struts som hade ätit upp en mikrofon föddes vår kära vän Gustava.

Varför blev det just en struts och en hare?
– Om du någon gång har sett en bild på en struts så förstår du säkert. I den där jättestora kroppen finns en hjärna som är ungefär lika stor som en valnöt. Det kan ju bara bli roligt, eller hur? Och haren Tex han kom liksom bara springandein i berättelsen. Så det var nog inte vi som bestämde att han
skulle vara med.

Liksom i Radio Valleby jobbar du med både text och musik i Gustava och Tex går till kungen – berätta mer om det.

– Det är otroligt roligt med musiksagor. Text, musik, bild och inläsning kan faktiskt skapa nästan en egen värld om det blir riktigt bra. En väldigt duktig skådespelare som heter Cecilia Frode läser in berättelsen.

Kommer det fler böcker om Gustava och Tex?
– Ja, så är det tänkt. Nästa gång verkar det som Gustava kommer att reta gallfeber på lejonen på en cirkus.


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj