Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Gör en egen faktabok

För många barn som inte gillar att läsa skönlitterära böcker kan faktaboken kännas mer lockande. Faktaböcker är en minst lika bra ingång till litteraturen som vilka andra böcker som helst. Gå efter barnets intressen. Är det bara hockey, hästar eller dinosaurier som gäller? Via en bok om favoritintresset kan barnet få upp ögonen även för annan läsning.

Gör en egen bok

Är barnet expert på fotboll, hästar, kaniner eller blommor? Låt honom eller henne frossa ordentligt i sitt intresse och göra en egen fotofaktabok! Samtidigt som det är en bra övning i att samla in och skriva ner fakta är det en härliga känsla att få se sina ord och bilder i en alldeles egen bok.

- Köp ett fotoalbum eller en skrivbok. Klistra in bilder, använd egna foton eller klipp ut bilder från tidningar.

- Skriv faktatexter till bilderna. En idé kan vara att samla fakta under olika rubriker på de olika uppslagen. Om man vill göra en faktabok om fotboll kan rubrikerna till exempel vara: Utrustning, Kända fotbollspelare, Regler, Positioner i laget, Hejaramsor och Snygga mål.

- Leta inspiration i andra faktaböcker om ämnet. Att låta barnet välja ut en viktig mening i ett helt stycke om shetlandsponnyer är en jättebra övning i att hitta det allra viktigaste i en text.

  scapbooking


   
    

  Fynda på vår outlet

  Fynda - böcker till extra låga priser!

  Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj