Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Hallå Sarah Sheppard!

Först gick du en kurs i paleontologi på universitetet och sen gav du ut en strid ström av superfina dinosaurieböcker. Vadan detta stora dinointresse?
- Det är bara så himla kul att hålla på med! För mig är dinosaurier evolutionens smaskigaste bidrag. De enorma storlekarna, de märkliga egenskaperna, den stora rysligheten och inte minst, de långa krångliga, men ofta jättefina nästan poetiska namnen! Dessutom är också allt runt omkring väldigt spännande. Vulkaner, meteoriter och kontinenter som glider isär. Ju mer jag lär mig, desto roligare blir det!

Vilken dinosaurie gillar du bäst?
- Åh det är så många … men Argentinosaurus är en favorit, för den kunde väga 100 ton! Och Giganotosaurus som hade tänder vassa som knivar. Och den nyupptäckta
Concavenator som hade som en mystisk hajfena på ryggen.

Vi gav dig uppdraget att göra årets adventskalender med dino-tema, var det kul?
- Att göra en julkalender är ju något av ett drömuppdrag, särskilt för Barnens Bokklubb som jag själv var med i som barn! Det var väldigt kul att klura ut vad som skulle hända under luckorna. Förutom dinosaurierna, fick ett gäng samtida råttor ganska stor plats. De jobbade fint ihop!

Har du egna barn som gillar dina böcker?

- Jag har tre killar och de flesta tror att jag fick mitt dinointresse från dem. Egentligen är det tvärtom, det är jag som är den barnsliga dinosaurieälskaren som försöker pracka på dem mina intressen! Mina äldsta killar är 8 och 9 och har växt ur dinosaurieåldern. Nu brukar de hjälpa till och välja färger på dinosarna och testläsa. Min yngsta, som är tre och ett halvt, har hittills inte varit särskilt intresserad av dinosaurier!

Berätta lite om hur du börjar jobba med en ny bok?

- Jag har en idé om vad jag ska göra och så börjar jag läsa på och samla fakta. Jag älskar att sitta med meterhöga staplar av böcker, googla efter de allra senaste upptäckterna och med hjälp av avancerade vetenskapliga familjeträd, försöka reda ut hur de egentligen är släkt med varandra. Jag gör en plan över vad som ska vara med i boken, sida för sida. Jag spar alltid ett par uppslag, för det händer alltid en massa när man väl är igång, så det måste finnas plats för infall. Jag skriver och ritar om vartannat. Boken är som en levande amöba ända tills jag lämnar den till tryck. En mardröm för redaktören misstänker jag …

Blir det mera dinos framöver?

- Ja! Förutom att det är så roligt att hålla på med, dyker det varje år upp nya dinosauriefossil och nya teorier om deras utveckling. Det gäller att hänga med! Jag gillar också att barnen, via dinosaurieböckerna, får en dos av jordens spännande historia på köpet.
/Annika Nasiell  1. Adventskalender 2011

    Pris: 20,00 kr

 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj