Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Jenny Valentine

JennyValentineJenny Valentine har på kort tid blivit en av Storbritanniens mest uppskattade barn- och ungdomsförfattare. Succédebuten Hitta Violet Park från 2007 belönades med det prestigefyllda Guardian Children’s Fiction Prize. Därefter har det blivit ytterligare tre hyllade ungdomsromaner. Nu kommer en ny serie av samma författare, men den här gången är det berättelser för yngre barn. I en slags självbiografisk anda berättar Flo, åtta år, om sitt och lillasyster Iggys liv. Vi ställde några frågor till författaren Jenny Valentine:

Du har tidigare skrivit tre starka ungdomsromaner, och nu kommer en helt annat sorts böcker för yngre barn. Är det skillnad på sättet att skriva?
– Iggy-böckerna är upplagda som små korta historier, vilket gör att varje historia måste beskrivas i få ord. Därför blir varje ord viktigt. Men det är inte så stor skillnad på mitt sätt att skriva som man skulle kunna tro. Jag fokuserar i princip bara på själva innehållet i berättelsen. Och det är likadant för vilken åldersgrupp jag än skriver.

Du skriver böckerna i jag-form, är inte det begränsande?
– Formen är betydelsefull för det jag försöker berätta. Och jag tycker mycket bättre om att skriva i första person, istället för att vara en allvetande berättare, för då kan jag BLI personen. Det är faktiskt inte begränsande alls.

Är storasyster Flo i böckerna om Iggy du själv?
– Nej! Berättelserna är lite mer baserade på mina egna döttrar och vår familj. Den äldsta är lite avvaktande och observant, medan den lilla är mer lik Iggy.

Har du några nya bokprojekt på gång?
– Ja. En ny Iggy-bok (Iggy and me and the New Baby) kommer i vår, och så håller jag på med en spökhistoria för unga vuxna. Och dessutom försöker jag och en vän göra en bilderbok om en delfin som simmade upp i Themsen för några år sedan. Vi får se vad det blir!

Annika Nasiell  1. Iggy & jag

    Pris: 49,00 kr

  2. Iggy & jag och födelsedagen

    Pris: 49,00 kr

 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj