Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Resan till kina hösten 2011

Ni hao! Det betyder Hej på kinesiska.
Kl 10.45 måndagen den 31 oktober samlades 49 bokklubbsmedlemmar – varav 21 barn – på Arlanda för färd till Kina och Beijing. Med var också mormor och morfar till några av barnen. Vår reseledare Peter höll oss bokstavligen i handen hela veckan. När blodsockret sjönk delade han ut bananer och kex, han lärde oss räkna på kinesiska och att säga några bra fraser, vi gick kurs i förhandlingsteknik inför marknadsbesöken och mycket mycket mer. Mycket av det vi upplevde var ”världens största” från flygplanet ner till Peking, till Kinesiska muren, Lamatemplet och Spa-anläggningen, jag tror att det var hela 89 olika bassänger ute och inne. Tre av dem med fiskar i olika storlekar som ”snuttade” på oss.

Upplevelserna bara fortsatte: En dag åkte vi med cykeltaxi två och två hem till familjer för god lunch. De bodde i de allra äldsta delarna av Peking, de så kallade Hutongerna. Vi fick också lära oss att dricka te på kinesiskt vis. Att flyga drake är en gammal kinesisk tradition och en eftermiddag tillverkade vi våra egna drakar som vi sedan flög med på en stor öppen plats när vi var på Zoo och tittade på Pandor. Vi fick också lära oss av en riktig mästare att skriva kalligrafi.

En annan verkligt stor upplevelse var att komma in i det s k Fågelboet – OS-arenan 2008. Då nummer 8 är kinesernas lyckotal invigdes OS kl 08.00 den 8/8 2008. Att nummer 4 är ett oturstal förstod vi först senare när vi märkte att det inte fanns några skåp på Spa-anläggningen med siffran 4.

Här några av mina bilder på trevliga medresenärer – barn och vuxna.

Helena-och-Clara-rodelbanan
Helena och Clara på rodelbanan vid Kinesiska muren
Jonatan-ger-sig-på-kalligrafi
Jonatan ger sig på kalligrafi
kinesiska_muren
Kinesiska muren

Lekfulla-pandor
Lekfulla pandor
Vig-man
Vig man

Fler bilder hittar kan du se på vår Facebooksida.
Bokklubben kommer göra om den här otroliga resan för föräldrar och barn 2012 under höstlovet. Mer information om den kommer under nästa år.

//Jane Nilsson


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj