Arkivet - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Tips på bra kapitelböcker för 4-åring?

Hej Annika!

Först och främst, tack för en suverän bokklubb. Vi beställer nästan alltid månadsboken, och med få undantag har det varit väldigt bra och roliga böcker!
(Min favorit är “Var är mamma“, den med en apa som inte kan hitta sin mamma och en fjäril som hjälper honom, den är såå rolig!) Jag är sugen på att komma igång med kapitelböcker till min son som är 4 och ett halvt år. Vi har provat Emil och det gick ganska bra. Madicken (min Astrid-favorit) gick inte alls.
Har du nåt tips förutom Emil på bra kapitelböcker att börja med? Vi kommer att fortsätta med bilderböcker också, men det skulle vara mysigt att läsa längre böcker också för honom.

Tack på förhand!
Hälsningar Maria

Hej
Tack för ditt mejl. Det är roligt när man kan börja läsa lite längre berättelser och kapitelböcker för barn. Det finns inte så många sådana för barn i  4-5-årsåldern, men några godbitar finns. Men skynda långsamt. Det är  oftast är föräldrarna som är sugna på att läsa mer avancerade böcker, ungarna brukar gilla sina bilderböcker mycket längre än vad man kan tro! Här kommer tips på några lite mer omfångsrika böcker:

Sockerbullen på Kruskakullen av Carin Wirsén.
Lillebror och Nalle av Tomas och Jujja Wieslander.
Piggor och Suggor av Lena Landström.
Kapitelboken Mamma Mu och Kråkan av Tomas och Jujja Wieslander.
Ett annat tips är att börja läsa de gamla folksagorna, de är längre, mer omfångsrika och är dessutom en viktig del av vår kulturskatt. En fin sådan bok är Grimms bästa sagor.

PS. En bok som inte finns att köpa är Katten Bobby vandrar söderut av Catarina Kruusval, den kanske du kan låna på biblioteket.

/Annika


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj