Lilla Lässkolan - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Lilla Lässkolan

Hur väcker man läslust hos sitt lilla barn? Vilka böcker ska man välja? Här ger Barnens Bokklubb tips och råd om läsning.

8 tips för att komma i gång med högläsningen

hoglasningspuff

Vi på Barnens Bokklubb älskar högläsning. Här är våra bästa tips på hur man gör den gemensamma läsningen till något alldeles extra.

Mer om högläsning

Hur är det med läslusten?

Hitta läslusten som tonåring

Har du läslust? Eller är du kanske inne i en svacka just nu? Vi sökte upp en
barnboksexpert, en författare och en riktig bokslukare för att höra deras tankar
om läslust och få tips på hur man håller den vid liv.

Har du läslust? Eller är du kanske inne i en svacka just nu? Vi sökte upp tre experter för att höra deras tankar om läslust och få tips på hur man håller den vid liv.

Läs mer

Hitta läslusten! … och håll den vid liv

Hitta läslusten - Lisa ger råd

Hitta läslusten! Lisa ger lösningar på de vanligaste problemen föräldrar har med att hitta barnens läslust.

Läs mer

Lustfylld faktaläsning

Sarah Sheppard och Björn Bergenholtz

Kan fakta för barn vara roligt och spännande? Självklart! Faktaboksförfattarna Sarah Sheppard och Björn Bergenholtz ger svar på tal.

Läs intervjun med Sarah och Björn

Sångerna ger ditt barn ett språk

sanger_barn

Barn som tidigt får höra rim och ramsor får lättare att lära sig läsa och skriva när de blir större.

Sånger ger ditt barn ett språk

Djur i kläder – varför då?

Många av de bästa bilderböckerna handlar om djur. Fast inte vilka djur som helst, utan påklädda djur som beter sig precis som människor. Varför är det så egentligen?

Läs hela artikeln

Fyra annorlunda sätt att läsa …

Som småbarnsförälder kan man ibland bli lite trött på att läsa högt. På att höra sin egen röst, och på att läsa samma bok gång på gång, kväll efter kväll. Men lugn! Det finns
många olika sätt att läsa på.

Läs hela artikeln

Den viktiga sagan

”Om du vill att dina barn ska bli begåvade så ska du berätta sagor för dem. Om du vill att de ska bli mycket begåvade så berätta ännu fler sagor för dem”, är ett ofta använt Einstein-citat. En saga är en berättelse som oftast börjar med orden ”Det var en gång”. Den handlar nästan alltid om magi och har oftast en slags sensmoral. Men ibland kan sagorna vara lite otäcka – och då drar man som förälder kanske öronen åt sig? Man vill ju inte läsa för barnen om läskiga saker, eller?

Läs hela artikeln

Högläsning

Högläsning utvecklar barns språk. Det har många forskare från olika länder slagit fast de senaste åren. Genom att regelbundet läsa sagor och berättelser för barn får de ett rikare språk, ett bättre ordförråd och hjälp på traven att utveckla sin identitet och självkänsla.

Läs hela artikeln

Baka, baka liten kaka …

Det finns många skäl att rimma, ramsa och sjunga tillsammans med sitt barn. Framför allt är det otroligt viktigt för barnets språkutveckling. När bebisen får höra Baka, baka liten kaka, Spring efter vatten och de andra gamla klassikerna, utvecklar den en känsla för språket och dess ljud och rytm.

Läs hela artikeln

Läs och lek!

De flesta vet att det är både bra och kul att läsa för barn. Som vuxen vill man kanske läsa många olika böcker, för att stimulansen ska bli så varierad som möjligt, men det är inte så viktigt. Små barn gillar upprepning. Det är vi vuxna som tröttnar först och vill ha omväxling i bokutbudet.

Läs hela artikeln

 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj