Reportage - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

Ingen skriver som Ingelin

Hon har skrivit över 20 böcker och vunnit barnens eget litterära pris, Bokjuryn, för sin bok Sorgfjäril. Nu kommer hon med sjätte boken om den superhemliga klubben Klant & Kompani. Få författare kan som hon växla från att skriva ruskigt spännande till att skriva riktigt, riktigt roliga böcker. Hur gör man? Vi kollade med Ingelin.

Du skriver både spänningsböcker och humorböcker. Jobbar du på samma sätt när du skriver dem?
– Ja, det gör jag nog. Det handlar väldigt mycket om tajming, både när man skriver humor och när man skriver spänning. Att bygga upp en förväntan inför det roliga eller läskiga som ska hända och sedan avslöja lagom mycket i taget. Det är faktiskt inte så stor skillnad som man kan tro.

Det är mycket klanterier i böckerna om Viking, Viktor och Vilma – är det något som du har egen erfarenhet av?

– Ja, jag har dessvärre bara blivit klantigare med åren. Klämmer mina egna fingrar i skåpsdörrarna, lägger saker där de absolut inte ska vara, går ut i innetofflorna och häller juice i kaffet. (Det smakar inget vidare!)

Vad är det svåraste med att skriva böcker?
– Att komma igång, tror jag. Att hitta en idé som jag tycker är tillräckligt spännande och bra för att jag ska gå igång på den. Och att övervinna latmasken, som dessvärre bor i mig och lockar mig att göra allt möjligt annat än det jag borde göra.

Vad skulle du vilja jobba som om du inte var författare?
– Världsförbättrare, kanske. Men jag vet nog inte riktigt hur man gör. Eller bibliotekarie … då får jag ju i alla fall hålla på med böcker.

Vad skriver du just nu?

– Ingenting, faktiskt. Men jag har en ny bok för nio-tolvåringar som ska komma ut nu i sommar. Och så har jag ganska nyss avslutat en till, så nu behöver jag en liten paus.
    Fatal error: Call to a member function getLevel() on a non-object in /data/www.barnensbokklubb.se/app/design/frontend/default/default/template/catalog/product/list.phtml on line 512
     
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj