Reportage - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Tillbaka

”Jag är 24. Jag är en tjej. Jag skriver böcker.”

Så beskriver Tahereh Mafi sig själv. Hon är författaren bakom en huvudböckerna  i det senaste numret av Läseposten, Rör mig inte! Boken var hennes allra första – och vilken debut! Den kom ut i USA i november förra året och nu gör den succé i stora delar av världen. Bland annat i Sverige. Under våren har till exempel hela Stockholms tunnelbana varit tapetserad med reklamaffischer för boken. Men tro det eller ej: Tahereh Mafi har faktiskt inte skrivit särskilt länge.

– Jag har alltid läst jättemycket, men har aldrig någonsin tänkt att jag skulle kunna skriva en bok själv. När jag var liten var jag inte direkt den som vann novelltävlingar eller satt och fantiserade ihop olika världar. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna åstadkomma något så stort som att skriva en bok, så jag försökte inte ens, säger hon i en intervju på Reedingteen.net. Men när hon väl försökte gick det uppenbarligen väldigt bra. Rör mig inte! är första delen i en dystopisk trilogi om Juliette, en ung tjej med en väldigt farlig egenskap: hon kan döda människor bara genom att röra dem.

Så här berättar Tahereh Mafi om hur Juliette kom till:
– Jag satt vid skrivbordet och drack en kopp te när en ensam, isolerad flicka klev in i mitt huvud. Så jag öppnade upp ett nytt dokument och började skriva ner henne.
Del nummer två heter Unravel me och kommer ut i USA i februari nästa år. Sista delen kommer hösten 2013.

Det här är Tahereh Mafi
Ålder: 24 år.
Bor: Orange County, Kalifornien.
Aktuell: Med sin första bok Rör mig inte! På engelska heter den Shatter me. Den har hittills kommit ut i ett tjugotal länder, och filmrättigheterna är sålda.
Gillar: Koffein.
Läser: Massor. Men när hon inte har någon bok till hands duger det lika bra med gamla kvitton och godispapper.
Finns på nätet: Taherehmafi.com


 
  

Fynda på vår outlet

Fynda - böcker till extra låga priser!

Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj