Barnens Bokklubb - de bästa barnböckerna. Bilderböcker, ungdomsböcker & faktaböcker
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Bli medlem i fyra enkla steg

Välj den åldersgrupp
du vill bli medlem i

Den härliga bilderboksåldern: 1,5-3 år

Det finns så många fantastiska bilderböcker att upptäcka tillsammans! Njut av gamla godingar ni själva läst som barn och prova nya författare och illustratörer. Många barn hittar snabbt favoriter som de vill läsa om och om igen.
Bilderna väcker fantasin och lusten att själv berätta.

Fyll i namn
och adress

Gå till kassan och
skicka din beställning

 

Så funkar det

14 gånger om året kommer Barnposten där vi presenterar den noga utvalda huvudboken, plus andra aktuella böcker och spännande saker för dig och ditt barn. Om du vill ha huvudboken behöver du inte göra något, den kommer direkt hem i brevlådan. När du inte vill ha boken är den enkel att välja bort – via webben, sms eller genom att skicka in kupongen på baksidan av tidningen.

Steg 2 - Välj ditt välkomstpaket

Här nedan väljer du ditt välkomstpaket: två böcker för endast 9 kr/st + en fin premie. Eller så kan du välja en extra bok utan kostnad i stället för premien.

Välj mellan dessa premier

 • Nyfikna öron: Musik + Tut-tut! + Dvd Tre gånger Fia och djuren

  Nyfikna öron: Musik + Tut-tut! + Dvd Tre gånger Fia och djuren

  Nyfikna öron: Musik + Tut-tut! + Dvd Tre gånger Fia och djuren

  (Ord. pris: 259.00)

  Två nya favoriter för alla nyfikna små öron

  Äntligen kommer det två nya böcker i serien Nyfikna öron. Det här är böcker att älska och läsa tills de trillar sönder. Vilken tur att sidorna är tillverkade i hållbar kartong …

  Gör er redo för höstens bästa pekböcker. Det är nämligen just det ni får i det här paketet. Musik och Tut-tut! är två nya titlar i serien Nyfikna öron – tydliga färgstarka faktaböcker med ljud. Den här gången handlar det om musikinstrument och olika fordon.

  I Musik får alla små läsare stifta bekantskap med olika instrument – andra än de som fanns med i den tidigare boken på samma tema. Här är det djuren i skogen som visar sina musikaliska kunskaper. Först ut är räven som spelar klarinett – hur låter det? Vi trycker på knappen och får höra en fin och vemodig trudelutt. Haren spelar cello, tvättbjörnen blåser i trumpeten och rådjurskidet spelar harpa – vad vackert det låter! Hunden levererar en rejäl trumvirvel, och till sist möter vi hjorten som spelar elgitarr. Vi trycker på knappen och får höra ett skönt bluesriff.

  I Tut-tut! handlar det istället om fordon. Här får barnet en första introduktion till hur de låter och ser ut. Det börjar med en tutande personbil, fortsätter med en långtradare, en cykel, ett tåg, en båt … Alla fordon har sina egna ljud!

  Det här är perfekta faktaböcker för de minsta, och de är extremt hållbara. En liten bebis kan uppskatta de tydliga bilderna och de kittlande ljuden, och jag kan lova att de fortfarande är lika spännande när bebisen blivit en två- treåring. Förutom de bedårande bilderna är det två saker som gör de här så mycket bättre än andra böcker med ljud. För det första är det hög kvalitet på ljuden – det är riktiga musikinstrument och oväntade, lite humoristiska melodival. För det andra är knapparna så bra konstruerade att även det minsta pekfinger kan trycka.

  Första filmen för de små
  I paketet följer också en dvd med småfilmer om Fia och djuren. Det är perfekta filmer för små barn – där Catarina Kruusvals fina bilderböcker får liv genom enkla animationer, ljud och en berättarröst som läser texten. Stillsamt, mysigt och lagom spännande! Innehåller tre filmer: Fia och djuren, Fia och djuren på dagis, och Fia och djuren – Alla ska vara med! Uppläsare Sophia Bach. 1 dvd. Speltid ca 30 min.


 • Känner du Pippi Långstrump? + Titta Pippi + Titta Emil

  Känner du Pippi Långstrump? + Titta Pippi + Titta Emil

  Känner du Pippi Långstrump? + Titta Pippi + Titta Emil

  (Ord. pris: 249.00)

  Älskade barnklassiker att växa med

  Det är något magiskt med Pippi Långstrump. Nästan varenda unge älskar henne redan från första ögonkastet. Hon är ju så rolig, så tuff och så modig! Den här gången är huvudbokspaketet en riktig skatt för alla små Pippi-fans – två helt nya böcker och en riktig bilderboksklassiker.

  Pippi Långstrump kan vara barnlitteraturens coolaste tjej. Dessutom är hon en väldigt bra förebild, både för små och för stora. Pippi är ju inte bara starkast i världen och modig som få. Hon är nyfiken, snäll och har ett sinne som alltid är öppet för nya idéer och intryck. Men ibland är hon ledsen och sårbar. Kort sagt en superhjälte med så mänskliga egenskaper att vem som helst kan identifiera sig med henne.

  Detta paket innehåller tre fina böcker av Astrid Lindgren – och två av dem handlar om Pippi. Känner du Pippi Långstrump? är den allra första bilderboken om den superstarka flickan. Den kom ut 1945 och har lästs och älskats av generationer av barn och föräldrar. Ingrid Vang Nymans bilder är färgstarka och tydliga, och texten enkel och humoristisk. En högläsningsklassiker som alla familjer borde ha i hyllan!

  I paketet finns också Titta Pippi och Titta Emil, två helt nya pekböcker som bygger på Ingrid Vang Nymans och Björn Bergs originalbilder. Här får vi möta Pippi, Emil och alla de föremål och djur som finns i deras omgivning: Herr Nilsson, Lilla Gubben, Villa Villekulla och sängen där Pippi sover med fötterna på huvudkudden. Ida, griseknoen, Rölla, Lukas, Halta Lotta och snickerboa …

  Peka, titta, berätta och utforska tillsammans – en perfekt första introduktion till Astrid Lindgrens magiska världar. Det här är ett riktigt klassikerpaket som barnet kan växa med!


 • Silvriga barnkammarboken

  Silvriga barnkammarboken

  Silvriga barnkammarboken

  (Ord. pris: 199.00)

  Sagolik samling
  Den silvriga barnkammaren är en tjock och rikt illustrerad bok som innehåller 100 barnsånger: rörelsesånger, leksånger, julvisor, dagiskultlåtar och lugna godnattvisor. De allra flesta välkända och härliga att sjunga tillsammans. Med boken följer en cd-skiva med 23 av sångerna ur boken.Välj mellan dessa böcker
 • Gulliga djur

  Gulliga djur

  Gulliga djur

  (Ord. pris: 69.00)

  Kolla på djuren

  En underbar liten pekbok för de minsta, fylld av foton av söta djur.

 • Första sagoskatten: Ramsor, visor och sagor

  Första sagoskatten: Ramsor, v...

  Första sagoskatten: Ramsor, visor och sagor

  (Ord. pris: 179.00)

  Underbar sagoskatt för de minsta

  - Catarina Kruusvals bästa
  - Sagor för de allra minsta
  - Ursöta illustrationer

  Ingen kan skriva sagor som Catarina Kruusval. Oavsett om det är hennes egna historier eller nytolkningar av gamla folksagor känns hennes stil lätt igen. Söta berättelser om vardagsäventyr på perfekt nivå för det lilla barnet. Nu samlas hennes bästa sagor i den här ljuvliga antologin.

  Catarina Kruusval är en av våra mest älskade bilderboksförfattare. Hon har gjort succé både med den egna figuren Ellen och med sina tolkningar av gamla sagor och visor som Rödluvan, Bockarna Bruse och Imse vimse spindel. I den här fina antologin hittar vi både de historierna och en hel massa andra. Vad sägs till exempel om en version av Törnrosa där prinsessan både är rosa och härligt rufsig, eller en skojig lektion i alfabetet med Ellen och kompisen Olle? Ja, sagoskatt är verkligen det rätta ordet för att beskriva den här samlingen!

  Humor, värme, finurlighet och en fingertoppskänsla för små barns förståelse kännetecknar alla Catarina Kruusvals böcker. I hennes händer blir de otäcka folksagorna precis lagom läskiga för de allra minsta och med hennes bilder blir visan Små grodorna plötsligt en fin liten berättelse. När hon tar sig an de gamla välbekanta sagorna blir de aktuella för nya läsare.

  Antologin innehåller både längre sagor, små korta ramsor och smakprov på Kruusvals fina sångpekböcker. Denna sagoskatt kommer kunna hänga med under många, många år och är ett fint minne att spara hela livet. En underbar sagosamling av en riktig expert på ämnet!

 • Vina Vinas vargpinne

  Vina Vinas vargpinne

  Vina Vinas vargpinne

  (Ord. pris: 99.00)

  En ny favorit från Jujja!

  Att Jujja Wieslander är en mästare på att skriva för barn är ingen nyhet – och nu har hon gjort det igen.

  Vina Vinas vargpinne är en historia om det lilla barnets lek och upptäckarglädje i naturen. Vina Vina är en liten figur som bor i en gammal husvagn. I gul toppluva och prickiga shorts springer Vina Vina runt i skogen och leker med sin pinne. Det finns ingen ände på vad man kan hitta på med den där pinnen. Den kan vara en motorsåg. Eller ett metspö. Dessutom kan man rita med den. Och nå ända upp till kiosktaket. Kanske till och med ända upp till solen. Tills vargen plötsligt norpar den …

  Mycket talar för att även Vina Vina – fint illustrerad av Lotta Geffenblad – kommer ta sina läsare med storm. Det här är ett litet busfrö som spritter av upptäckarglädje. Tillsammans med Geffenblads fina och ibland närmast trolska bilder blir det en otroligt rar historia om ett barns fantasifulla lek. En härlig berättelse med en skön rytm och upprepningar som fängslar läsaren!

   

 • Var är Pim?

  Var är Pim?

  Var är Pim?

  (Ord. pris: 49.00)

  Andra boken om Pim och Pom

  Var är Pim? är den andra boken om de två kompisarna Pom och Pim. Den första blev en stor succé – ett charmigt minidrama som lockade både till skratt och till eftertanke.

  Och drama blir det även i den här nya boken om det rödlockiga barnet (Pom) och den lilla dockan (Pim). Pim vill hoppa. Hoppa högt i luften! Och Pom gör så klart sin kompis till viljes och kastar dockan högt i skyn. Men hjälp, plötsligt kommer det en hund springande – och den tar Pim och försvinner! Var är Pim? Och ska Pom kunna rädda sin vän?

  Lena och Olof Landström kan verkligen konsten att skapa spänning på en perfekt nivå för små barn. Här finns gott om igenkänning för de minsta, men också massor av varm humor som tilltalar både stora och små läsare.

 • Spyflugan Astrid gillar

  Spyflugan Astrid gillar

  Spyflugan Astrid gillar

  (Ord. pris: 79.00)

  En färgstark pekbok om Spyflugan Astrid

  Pilsnabba, äventyrslystna spyflugan Astrid gillar många saker i vår vardagsmiljö. Genom hennes stora fasettögon får vi betrakta världen och se vad som frestar. En färgstark pekbok för de yngsta om den hyllade insekten.

  Att spyflugan Astrid gillar röda prickiga saker vet nog en del sedan tidigare, men det finns många andra saker som hon också tycker väldigt mycket om: bruna mjuka saker, som kanelbullar och nallar, svarta blöta saker och gröna långa saker för att bara nämna några exempel. Ingenting slår dock blått, som finns på allra mesta bästisen Stubbis. Livfulla och klurigt humoristiska illustrationer av Maria Jönsson som fint fångar känslan att vara en liten fluga i en stor värld. 

 • Kryp som är små – var då?

  Kryp som är små – var då?

  Kryp som är små – var då?

  (Ord. pris: 79.00)

  Gräsrotssafari - titta och hitta! 

  I varje park, blomrabatt, trädgård, ja, i varje hem, kan man upptäcka naturen. I den här titta-och-hitta-boken rör vi oss i barnens egen höjd och nära hemmet - följ med på gräsrotssafari. Barnen befinner sig på rätt nivå för att upptäcka de små djuren, och deras intresse för spindlar, myror, grodor, flugor och sniglar är stort! Varje uppslag har en fråga om ett djur, till exempel: "Maskar som är små? Var då?" och vi följer två barn som letar efter djuren. Och det är minsann inte lätt, för krypen är verkligen små.

 • Titta bilar

  Titta bilar

  Titta bilar

  (Ord. pris: 39.00)

  Njut tillsammans!
  En härlig pekbok för de allra yngsta av två äkta bilfantaster: Sarah Sheppard och Ulf Nilsson! Blandat "bilgodis" i tålig kartong med belysande utrop - underhållande och fascinerande för de allra yngsta (och deras föräldrar).

  (Ord. pris 79 kr)

 • Stora boken om barn

  Stora boken om barn

  Stora boken om barn

  (Ord. pris: 159.00)

  Allt du behöver veta om barnets första sex år!
  Stora boken om barn
  är ett standardverk för småbarnsföräldrar! Här finns praktiskt allt man behöver veta om barnets första sex år. Boken vänder sig lika mycket till pappor som till mammor och tar upp konsekvenser av delad föräldraledighet och vikten av att man som förälder tar sig egen tid utan barnen ibland.
     Genusfrågor är ett annat viktigt ämne: Hur kan vi fostra våra pojkar så att de blir mer hänsynsfulla, och flickorna så att de vågar ta större plats? Här beskrivs också hur omtumlande det kan vara att få flera barn tätt - både för föräldrarna och syskonen, och givetvis om trots och uppfostran.
     Boken tar också upp föräldraskap som bryter det traditionella mönstret, vad som händer i familjer där föräldrar separerar och bildar nya familjer, att bli förälder till ett adopterat och om att få ett barn med funktionshinder.
     Att få barn är stort och omvälvande, livet förändras liksom ens förhållande till familjen och omvärlden. Den här boken uppmuntrar, lugnar och stärker dig i din föräldraroll. Stora boken om barn utgår från svenska förhållanden och innehåller sju delar:

   

  • Att vänta
  • Att föda
  • Första året
  • Mellan ett och sex år
  • Sjukdom
  • Allergi och Olycksfall
  • Bra att veta


    


   3. FYLL I NAMN OCH ADRESS

   Barnets uppgifter

   Barnets förnamn*
   Barnets efternamn*
   Barnets födelsedatum* (ÅÅÅÅMMDD)

   Ansvarig för medlemskapet

   Målsmans förnamn*
   Målsmans efternamn*
   Målsmans födelsedatum* (ÅÅÅÅMMDDNNNN)
   Utdelningsadress*
   (Använd undre fältet vid behov)
   Postnummer* (fem siffror utan mellanslag)
   Ort*
   Land*
   Mobiltelefon*
   E-post*
   Medlemsregler*
   Jag fick information om bokklubben via

   Inloggningsuppgifter till hemsidan

   Lösenord* (Minst 6 tecken)
   Bekräfta lösenord*

    
     

   Fynda på vår outlet

   Fynda - böcker till extra låga priser!

   Våra bästa tips för läsning vi gillar Följ Barnens Bokklubb på Facebook Följ Barnens Bokklubb på Instagram En läsande familj