Blod

Be the first to review this product

Regular Price: $129.00

Special Price $59.00

OR

Quick Overview

Av en slump, på sin mammas skrivbord, råkar Ida hitta ett brev skrivet till hennes mamma. Det är från Manne, en man som mamman var tillsammans med för femton år sedan. Han undrar om det inte kan vara så att det faktiskt är han som är pappa till Ida.

Åsa Anderberg Strollos andra ungdomsroman är ett drama om en vanlig familj vars grundpelare plötsligt rycks undan. Det är också en roman om svårigheterna i att hantera känslomässiga problem. Och en roman om att bli vuxen, att förstå att ens föräldrar också bara är människor.(Ungdomsroman)

Pressröster om "Blod"
"Träffsäker skildring om tonårskris" DN

Åsa Anderberg Strollo är en mycket skicklig berättare. SvD

Hennes språk känns nästintill poetiskt och lekande. Blod är en ungdomsroman som kan läsas av alla Arbetarbladet

Blod

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In

More Views

Details

Årets mest intressanta svenska ungdomsbok!
Ida är 14 år och en riktig miljökämpe. I skolan gör hon ett specialarbete som går ut på att stoppa klimatförändringarna. På fritiden ringmärker hon rovfåglar tillsammans med sin pappa David. Annars hänger hon med bästisarna Julia och Nisa. Och passar på att spana in den söta skejtaren Finn (som också råkar vara Nisas bror). Hemma finns en gullig men skrikig lillebror, som i och för sig tar lite för mycket av mamman Anjas tid. Men totalt sett lever Ida ett hyfsat tonårsliv i en lantlig småstad.Tills nu.
   Ida har nämligen hittat ett konstigt brev i föräldrarnas arbetsrum. Det är från en främmande gubbe som påstår att han är hennes pappa. Det har ingen berättat för Ida.
   Tankarna börjar surra. Varför har hon och David så olika morgonhumör egentligen? Varför prioriterar Anja alltid lillebrorsan? Och hur kommer det sig att Ida aldrig säger "mamma" och "pappa" till dem?
   Plötsligt handlar Idas favoritämne biologi inte längre om naturen. Utan om blodet som dunkar i hennes ådror och tinningar och ger henne huvudvärk. Vem är hon egentligen? Har hela livet varit en stor fet lögn?
   Det blir en mycket tuff höst för Ida när hon ska reda ut allt det här. Hennes föräldrar vill inte prata om problemet. Kompisarna blir däremot väldigt engagerade. För intresserade.
   Kvar står Ida själv med sin ångest och sina funderingar. Det blir såklart outhärdligt. Det är tur att sanningen inte är fullt så hemsk som Ida befarar.
   Det här är nog den starkaste, känslosammaste och samtidigt mest spännande och intressanta svenska ungdomsbok jag läst hittills i år. Hela naturen anfaller Idas tillvaro och det är omöjligt att inte dras in i boken och påverkas själv.
Per Bengtsson, jurymedlem

Additional Information

Författare Åsa Anderberg Strollo
Åldersgrupp N/A
Genre N/A
Från (Ålder) 13.0000
Till (Ålder) 16.0000
Pluspris No
Bonuspris No

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.