Fråga Annika - Barnens Bokklubb
Din bokklubb och bokhandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Fråga Annika

Vilka böcker passar för nybörjarläsaren? Om man är en bokslukare, vad kan man sätta tänderna i då? Eller du kanske vill veta vilken bok som passar för barnet som precis börjat prata? På Barnens Bokklubb kan vi mycket om läsning och om böcker. Vi läser i princip alla böcker som kommer ut (runt tusen böcker per år!), och efter många års erfarenhet har vi bra koll på vad barn tycker om att läsa. Att välja rätt bok till rätt barn är förstås målet – såväl i våra tidningar som på webben. Ställ din fråga till Annika!

Tips för fyraåring som är rädd för att sova

Hejsan!

Min dotter är 4 år snart och älskar när vi läser sagor för henne när hon ska sova. Hon brukar inte vilja sova för att hon är “rädd” och kommer drömma mardrömmar
säger hon. Hon brukar även säga att hon inte vill sova i sin säng själv m.m. Jag har frågat vad det är hon är rädd för och hon svarar oftast: monster, spöken eller att hon bara inte vill vara själv. Därför tänkte jag nu fråga eftersom hon gillar att lyssna på sagor, så kanske det finns någon bra barn-bok avsedd för hennes ålder som förklarar mer pedagogiskt att det faktiskt inte finns något att vara rädd för?

Läs mer

Böcker för min dotter som ska få glasögon

Hej Annika,

Min 4-åriga dotter ska snart få glasögon. Det kanske inte uppfattas som något märkvärdigt men jag fick själv glasögon i samma ålder och vet att det kan kännas rätt svårt. T.ex. kan det vara jobbigt vid fysiska aktiviteter och inte minst i skolan när det kunde slinka ut retsamheter såsom "glasögonorm" eller "plugghäst" från de andra barnen, speciellt om man har lätt för sig i skolan.

Läs mer

Böcker för en orolig och fundersam kille

Hej Annika!

Min son som snart är 10 år tyckte väldigt mycket om boken om "Lennart Lordi". Dels för att den är skriven i dagboksform, dels för att den handlar om livets dilemmor i den åldern.

Kan du tipsa mig om liknande böcker till en lite orolig och fundersam kille? (Jag vet att det kommer en uppföljare snart till Lennart Lordi).

Mvh

Maria Nugin

Läs mer

Frågor och svar

ALLA FRÅGOR OCH SVAR

Ställ din fråga här

Fråga
Här kan du ställa din fråga till mig.

Fråga Annika

Om Annika

Om_mig
Jag heter Annika Nasiell och är chefredaktör på Barnens Bokklubb...

Mer om Annika

Vad är egentligen en lättläst bok?

Böcker
Här tipsar jag om mina bästa böcker och det senaste inom läsning.

Annikas favoriter

 
  

Våra bästa tips för läsning Bra högläsningsböcker Följ Barnens Bokklubb på Facebook Kolla in Instagram för att se bidragen på taggen #enläsandefamilj