Vi vill göra alla barn till läsare!
Om jag stannar

Om jag stannar

Ta ett djupt andetag och läs!
Tänk dig att du sitter i bilen på söndagsutflykt med din mamma och din pappa och din lillebror - och att ditt enda bekymmer är vems musiksmak som ska vinna kampen om bilradion. Tänk dig sedan att världen plötsligt exploderar - och när du kan se igen är det någon som ligger i ett dike och blodet sprider sig över tröjan ut i snön som målarfärg. Och du inser att det är du som ligger där i diket.
   Ja, som du säkert redan har förstått är Om jag stannar nästan outhärdligt stark och sorglig läsning. I tillbakablickar får vi lära känna sjuttonåriga Mias färgstarka, musiktokiga och bohemiska familj, hennes egen kärlek till musiken och hennes himlastormande men inte okomplicerade förhållande till pojkvännen Adam.
   Utan att kunna kommunicera med sin omvärld är Mia ändå intensivt medveten om allt som händer runt henne - och förstår att valet är hennes. Och att vad hon än väljer kommer det att bli lika svårt.

  • Inbunden, 192 sidor
  • Ålder: 13+
  • Art. nr: 46193
  • Utgiven: 2009-08-04
  • Förlag: B Wahlströms
  • Finns ej i lager

Availability: Out of stock

Ord. pris: 139 kr

Special Price 129 kr

1 recension

Skrivet 2011-03-31 av Linnéa otroligt bra skriven snyftare som passar alla
Mia lever ett bra liv, hon har sin familj, sin musik och en pojkvän. En dag stänger skolan pga snön och familjen åker ut på en utflykt. Men de kommer inte långt på sin sista resa. När Mia sen vaknar upp är det i ett dike och hon ser sina kära familjemedlemmar, även sig själv, ligga blodiga i bilvraket.
Vi får hela tiden följa Mias tankar om vad som händer och vad hon ska göra. Man kan inte och vill inte förstå vad hon går igenom under de där timmarna. Hon har nyss förlorat hela sin familj, även sin 7-åriga lillebror som hon älskade mer än något annat i världen, och hon står i valet och kvalet mellan livet och döden. För när allt kommer till kritan är det hon som bestämmer om hon överlever eller inte.
Jag tror inte att någon kan läsa den utan att gråta men den väcker definitivt tankar om livet. Den borde läsas, i alla fall en gång i livet.

Skriv en recension