Välkommen till Barnens Bokklubbs nya sajt!

Press

   

 Ladda hem vår logotyp

 

 

Pressreleaser


Pressmeddelande 2014-05-06

Barnens Bokklubb startar ny läskampanj! 

Barnens Bokklubb lanserar nu kampanjen En läsande familj. Syftet är att sprida läslust bland barn och ungdomar, och det vill bokklubben bland annat göra genom att dela ut böcker till familjer runt om i landet.
– Det har gått så långt att något drastiskt måste göras för att vi ska få fler familjer att läsa, säger Maria Capor, VD för Barnens Bokklubb.

Enligt den internationella PISA-undersökningen, som genomförs bland skolbarn i hela världen, blir svenska barn allt sämre på läsförståelse. Från att ha visat upp bra resultat i början på 2000-talet, har resultaten rasat dramatiskt de senaste åren.
– Vi kan inte längre lägga allt ansvar på skolan. Det är minst lika viktigt att man läser hemma, och gärna tillsammans. Därför tar vi vårt ansvar och startar den här kampanjen. Vi hoppas att så många som möjligt kommer att förstå allvaret i frågan, och givetvis allt roligt och lustfyllt kring läsning, och delta i initiativet En läsande familj, säger Maria Capor.

Denna vecka skickar Barnens Bokklubb ut böcker till olika Läshjältar – utvalda, intresserade familjer runt om i Sverige. Målet är att böckerna ska skickas vidare mellan vänner, klasskompisar, grannar, och att böckerna och läsningen ska skapa diskussioner och väcka läslust.

På hemsidan www.enlasandefamilj.se finns fakta, inspiration och information om böckerna. Kampanjen pågår även på Instagram under #enläsandefamilj.

För frågor kring kampanjen kontakta: Maria Capor, VD för Barnens Bokklubb, maria.capor@barnensbokklubb.se, 070-781 55 55.
Pressbilder finns att ladda ner här: enlasandefamilj.se/press

Barnens Bokklubb är Sveriges största bokklubb för barn. Sedan 1977 har vi inspirerat föräldrar och barn till läsning genom att välja ut och erbjuda våra medlemmar de allra bästa barn- och ungdomsböckerna. Astrid Lindgren gav Barnens Bokklubb sitt stöd ända från starten och pratade ofta om hur viktigt det är för barn med högläsning och sagoberättande. 

 

Pressmeddelande 2014-04-01

Maria Capor blir ny VD för Barnens Bokklubb

Maria Capor har utsetts till ny VD för Barnens Bokklubb AB. Hon har tidigare arbetat inom Bonniers bokklubbar, bland annat med bokklubbarna Svalan och Lilla svalan. Maria Capor efterträder Ulrica Lindblom som lämnade arbetet som tillförordnad VD i januari.

– Vi är jätteglada över rekryteringen av Maria Capor. Med sin erfarenhet av bokklubbar och affärsutveckling parerat med kunskaper om marknadsföring och barnlitteratur, kommer Maria att både kunna fortsätta det utmärkta arbete som görs inom klubben och utveckla den framöver, säger Peter Wilcke, styrelseordförande i Barnens Bokklubb.

Maria Capor tillträder tjänsten den 7 april.

– Jag känner mig mycket motiverad inför uppdraget och ser fram emot att utveckla och lyfta Barnens Bokklubb med hänsyn tagen till dagens barnfamiljer och mediesamhälle. Att ha riktigt nöjda kunder som stannar länge samt att få ännu fler att upptäcka hur bekvämt, stimulerande och roligt det är att vara med i Barnens Bokklubb kommer att vara fokus för mig och bokklubbens medarbetare, säger Maria Capor.