"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren
13+ år: I helvetet vet alla vem jag är + Sticky notes

13+ år: I helvetet vet alla vem jag är + Sticky notes

Availability: Out of stock

268 kr

Utvalt bokpaket 13+ år

Femtonåriga Rosanna bor med sin mamma och mammans nya kille i Ro, även känt som ”helvetet på jorden”. En dag när Rosanna var fyra år gick hennes pappa ut för att köpa cigaretter men kom aldrig tillbaka. Han rökte ett väldigt sällsynt märke, brukar mamma skämta, fast det inte är särskilt kul. Nej, inget är särskilt roligt i Ro. Faktum är att Rosannas längtan bort är så stark att den ibland tar över allt. Det är en himla tur att Sara finns, Rosannas bästa kompis och tillika blodssyster som är ett fyrverkeri av känslor och humor, alltid redo att bränna av en vass kommentar. Framför allt är hon livlinan i Rosannas liv. Det finns inte något de inte vet om varandra eller inte skulle kunna berätta för den andra. Tillsammans dyrkar de rockbandet Your Funeral, stjäl sprit från Saras mamma (det är inte som om hon skulle märka något ändå) och går på helt vanliga vilda tonårsfester i den gamla tågstationen.

Av en ren tillfällighet börjar Rosanna chatta med en sextonårig kille med snedlugg som kallar sig PWyze. I början är hon avvisande och inte speciellt intresserad, men han är inkännande och på riktigt intresserad av henne, hon den ordentliga och tråkiga tjejen utan någon som helst coolhet. Hon som borde vara mer rock’n’roll och kaos, som Sara. Sakta men säkert blir samtalstonen mer och mer personlig. Och mer och mer intim, både i ord och i bild. Och plötsligt har Rosanna trasslat in sig i en situation som snabbt urartar i en mardröm som det inte går att vakna upp från. Ingen i hela världen – inte ens Sara – får veta vad hon håller på med, då är hon körd.

Tillsammans med I helvetet vet alla vem jag är får du också fina klisterlappar med 13 olika mönster och former som användas till allt från komihåg-lappar till bokmärken.

Dela denna på

  • Inbunden, 262 sidor
  • Ålder: från 13 år
  • Art. nr: 910331
  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Författare: Fredrik Hardenborg
  • Finns ej i lager

Availability: Out of stock

268 kr

Det finns inga recensioner

Det finns inga recensioner än, vill du bli först?

Skriv en recension