"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren
Jag glömmer dig aldrig + Som stjärnor i natten

Jag glömmer dig aldrig + Som stjärnor i natten

Availability: Out of stock

298 kr

Perfekt sommarläsning

JAG GLÖMMER DIG ALDRIG. Emma Saylor lever ensam tillsammans med sin pappa. Mamman dog för flera år sedan och de tydligaste minnena Emma har av henne är historierna mamman brukade berätta; berättelserna om den lilla staden vid den stora sjön, där Emmas mamma växte upp och där hennes mormor fortfarande bor kvar. Plötsligt får Emma chansen att tillbringa en sommar hos sin mormor och sin mammas släkt i North Lake. Här har hon inte varit sedan hon var liten. Återkomsten ställer allt på ända. En massa minnen från barndomen tränger upp till ytan och Emma ställs inför frågor både om sig själv och om sina föräldrar. Är hon ”pappas flicka” eller Saylor, som mamma brukade kalla henne? Och som mormor gör. Det är som om hon får lära känna en ny del av sig själv, en del som alltid funnits där men länge legat dold. I North Lake finns också Roo. Han var Emmas bästa vän när hon var liten, och när de återknyter kontakten hjälper han henne att foga samman det pussel som är familjens historia, bit för bit. En roman om sorg och förlust men också om styrkan i att hitta sig själv och modet i att våga stå upp för sig själv även när man stöter på motstånd.

SOM STJÄRNOR I NATTEN. Alla är övertygade om att populära Violet Markey räddar skolans ”freak”, Theodore Finch, från att begå självmord genom att hoppa från skolans klocktorn. Men sanningen är egentligen en helt annan. Ända sedan Violets syster dog i en trafikolycka har hennes liv varit skevt. Violet har gjort slut med sin kille, tycker skolan är meningslös, kompisarna är sig inte lika och hennes föräldrar som försöker leva som att allt är normalt känns nästan overkliga. Efter att Violet och Finch stött samman den där dagen uppe i skolans klocktorn delar de en hemlighet – sanningen om vad som egentligen hände där uppe. Förenade i den sanningen lär de känna varandra och för Violet är det som om  dörren öppnas till något nytt. En tillvaro där allt är möjligt – som rymmer den djupaste sorgen och den största kärleken. Men samtidigt som Violets värld växer, börjar Finchs värld krympa.

Som stjärnor i natten är en fin roman om hopp och förlust, om att välja livet och om vem man vill vara. Men det är också en roman om kärlek som dyker upp när man minst anar det. Boken har filmatiserats och finns på Netflix.

Dela denna på

  • Inbunden/Mjukband, 350/392 sidor
  • Ålder: från 13 år
  • Art. nr: 912576
  • Förlag: Rabén & Sjögren/Gilla Böcker
  • Författare: Jennifer Niven och Sarah Dessen
  • Finns ej i lager

Availability: Out of stock

298 kr

Det finns inga recensioner

Det finns inga recensioner än, vill du bli först?

Skriv en recension