"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren
3-6 år: Alfons hemliga världar + Gropen

Alfons hemliga världar + Gropen

Availability: Out of stock

298 kr

Att leka är livet!

Att leka fritt och fantisera är roligt och viktigt för barns utveckling. Mycket händer i hjärnan och kroppen när barn leker och nya forskningsrön visar att det dessutom är bra för vår intelligens. I periodens utvalda bokpaket finns två fina böcker som handlar om barn som leker; en fin samlingsvolym med tre Alfonssagor och den emotståndliga boken Gropen där barnens fantasi och de vuxnas brist på densamma blir en rolig kontrast.

Tänk att Alfons Åberg funnits i snart 50 år! Alfons med sin trygga och lite sävliga pappa, sin kloka farmor och alla sina vänner som han aldrig tröttnar på att leka med. I den här fina samlingsvolymen ryms tre älskade berättelser som alla är en hyllning till fantasin och de världar som vi kan skapa oss genom lek, berättelser och hemliga vänner. Boken innehåller: Osynligt med Alfons, Alfons och hemlige Mållgan och Mera monster, Alfons!

I boken Gropen möter vi en skara barn som älskar att vara i den stora Gropen på skolgården. Där får alla plats och man kan leka olika lekar på samma gång. Men dom vuxna avskyr Gropen. Dom tycker inte att barnen ska vara där och leka för man kan dö. - Åtminstone ramla och slå sej! säger Eva Ingen har slagit sig i Gropen, men när Vibeke snavar på sina skosnören när hon är på väg till Gropen så får de vuxna nog. Barnen får inte leka i Gropen längre! Men barnen hittar snart något som är lika bra – eller kanske till och med bättre! Gropen är en fantastisk bilderbok om fantasins och lekens kraft. Om ängsliga vuxna och om att aldrig ge sig! För hur skulle det bli om de vuxna bestämde allt?

Dela denna på

  • Inbunden, 96 resp 32 sidor
  • Ålder: 3-6 år
  • Art. nr: 910893
  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Författare: Emma Adbåge och Gunilla Bergström
  • Finns ej i lager

Availability: Out of stock

298 kr

Det finns inga recensioner

Det finns inga recensioner än, vill du bli först?

Skriv en recension