"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren

Andy Griffiths och Terry Dentons bokserie om Trädkojan

Andy Griffiths och Terry Denton

Nu finns Andy Griffiths och Terry Dentons bokserie om Trädkojan på svenska. Den första delen heter Vår trädkoja med 13 våningar och har redan sålts i mer än en miljon kopior världen över. En riktig braksuccé med andra ord – och det är inte alls konstigt. Det här är nämligen en fantastiskt bra, rolig och fullkomligt knasig serie som är både lättläst och totalt beroendeframkallande.

Vad handlar den om då? Jo, om två killar och deras fantastiska trädkoja med 13 våningar. Men det är inte vilken koja som helst. Här finns nämligen ALLT man kan tänka sig: en bowlingbana, en pool, ett akvarium med hajar, sängar som bäddar sig själva, ett hemligt laboratorium, lianer att gunga i, ett bibliotek fullt med serietidningar … Och mycket mycket mer!

Författaren och illustratören kommer från Australien och är riktiga superstjärnor i sitt hemland. Deras böcker älskas av australiensiska barn och har toppat försäljningslistorna i landet. Här i Sverige har de hyllats av författaren Martin Widmark, och det var faktiskt han som gratulerade alla svenska barn som nu får läsa böckerna på svenska. Så här skriver han i en krönika på Svenska Barnboksakademins sajt:

”Andys och Terrys böcker är en blandning av massor av knasiga bilder och lika tokig text. [---] Så underbart enkelt och lekfullt, tänkte jag när jag läste två av böckerna i serien. Fulla av humor och galenskaper och precis som när två barn leker med varandra – eller planerar och bygger sin egen koja i skogen.”

Och det bästa av allt är att det finns fler böcker i serien – hela fem stycken. Hurra!

Här kan du köpa den första boken om Andy, Terry och deras trädkoja >

Se filmen nedan om Vår trädkoja med 13 våningar:

Vet du att bokserien har en egen hemsida, kolla in: The Treehouse Series