"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren
En förtrollad jul : Adventsbok 2016

En förtrollad jul : Adventsbok 2016

Availability: Out of stock

149 kr
Ett kapitel om dagen – sen är det jul!

Hemma hos Martha och hennes lillebror Fadi borde det förberedas inför julen, med julstjärnor och hyacinter i fönstren, så där som hos mormor. Men när pappa kommer hem med en överraskning är det inte vad syskonen har väntat … Släktingen Yusuf behöver flytta hem till dem, och får dessutom ta över Marthas rum. Först känns allt bara jobbigt. Det här kommer inte bli en vanlig jul. Syskonen blir besvikna och är mest fokuserade på sitt, kompisproblem och drömmen om en hamster. Yusuf är tyst och tråkig och håller sig mest för sig själv. Och när han stjäl Marthas hamster och tar med den ut i skogen tappar hon tålamodet helt. Men så börjar mystiska saker att hända som för Martha och Yusuf närmare varandra.

Där väntar en magisk värld och ett uppdrag som bara de kan lösa. Alla de där små märkliga sakerna som ligger i paketen i adventskalendern från mormor, klockor och en rostig sax och annat konstigt, vad ska de vara bra till egentligen? Och vad har hamstrar för magiska krafter i den snöiga vinternatten? Det blir början på en förtrollad jul. Det finns många sätt att härda ut den långa väntan på julafton. Den bästa adventskalendern måste ändå vara den med ett kapitel så spännande att man knappt kan hålla sig till nästa dag. För femte året i rad kommer nu adventsboken alla längtar efter – en högläsningsbok i 24 kapitel som räknar ner till julafton. Nu gäller det bara att hålla sig med att börja läsa den första december, och att klara av att inte sträckläsa hela boken direkt!

Men den som står ut blir belönad, plötsligt har det blivit julafton! En förtrollad jul är en aktuell och stämningsfull berättelse om sagans kraft, i både i vardaglig förortsmiljö och i djupa skogar, skriven av Siri Spont, med julskimrande illustrationer av Alexander Janson.

Dela denna på

  • 100 sidor
  • Ålder: 3-9 år
  • Art. nr: 167890
  • Utgiven: 2016-11-02
  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Författare: Siri Spont
  • Illustratör: Jansson, Alexander
  • Finns ej i lager

Availability: Out of stock

149 kr

Det finns inga recensioner

Det finns inga recensioner än, vill du bli först?

Skriv en recension