"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren
Gittan och gråvargarna

Gittan och gråvargarna

Availability: Out of stock

109 kr

Ett måste i bokhyllan
Gittan och gråvargarna är en fantastisk berättelse om en liten rädd flicka som gör uppror mot sin inneboende försiktighet. Den som hindrar henne från att skoja och ha roligt med de andra barnen.Gittan går på dagis men hon är en sån som inte klättrar på tak, för då kan man ramla ner. Hon klappar inte hundar för även om de är snälla, kan det hända att de har en sticka i tassen och då kan de bitas. Hon hoppar inte heller över diket. Tänk om hon skulle skrapa knät.
   Det allra värsta händer efter en dagisutflykt. Hon blir kvarglömd och ensam och övergiven går hon i den mörka skogen. Plötsligt tänds små gula lyktor och det hörs gnissel av vassa tänder. Det är illasinnade gråvargar som smyger sig fram i mörkret.
   Det är mycket hotfullt, men plötsligt är Gittan som förbytt. Hon gör uppror mot sin rädsla och tar kommandot över vargarna och tvingar dem att leka. Fånga kotten då, ropar Gittan. När kotten råkar falla långt ner i ett blodrött varggap, sticker hon utan tvekan ner sin lilla hand och tar ut den.
   Gittan vänder på alla roller och styr och ställer. Vargarna får bli kycklingar för Gittan ska vara varg. Vargarna vill leka doktor och vara sjuka och svaga. Då är Gittan både doktor och syster. När vargarna ska sova sjunger Gittan sorgliga visor för dem.
   Genom sitt möte med vargarna har Gittan har genomgått en förvandling. När hon vaknar har ännu ingen hittat henne och hon får leta sig hem bäst hon kan. Det klarar hon galant och nu vågar hon till och med hoppa från taket på dagis. Vilken triumf!
   Färgstarka, ganska kusliga bilder på stora, härliga uppslag framhäver dramatiken. Träden och den mörka skogen, de grå vargarna, allt blir magiskt och kusligt spännande och på samma gång suveränt humoristiskt. Jag tror alla barn, pojkar som flickor tycker om den här överraskande och spännande skildringen av mod och självkänsla.

Dela denna på

  • Inbunden, 40 sidor
  • Ålder: 3-6 år
  • Art. nr: 25551
  • Utgiven: 2000-09-12
  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Författare: Pija Lindenbaum
  • Illustratör: Lindenbaum, Pija
  • Finns ej i lager

Availability: Out of stock

109 kr

Det finns inga recensioner

Det finns inga recensioner än, vill du bli först?

Skriv en recension