"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren

Harry Potter

J.K. Rowlings succéböcker (Harry Potter) har knappast lämnat någon oberörd. Den unge Harry Potter är en utstött liten pojke i mugglarvärlden som på sin elvaårsdag blir kallad till en utbildning på Hogwarts skola för trolldom och häxkonster. Livet för pojken med ärret i pannan förändras över en natt, och snart är han en avgörande del i den värld han dittills aldrig känts vid. 

Historien om Harry Potter skildrar hur en pojke fick sitt öde beseglat redan som spädbarn, men som under sina tonår får veta mer och mer. Serien är oerhört gripande, och Rowlings förmåga att skapa en fängslande berättelse i en fiktiv värld som håller tempot är imponerande. Hela världen har tagit till sig hennes magiska värld, och det finns ingen som inte har hört talas om Harry Potter. Åtta filmatiseringar med några av världens mest kända namn har förevigats, och världen kommer för alltid att hålla den lille pojken Harry Potter nära sitt hjärta. 

Harry Potter-böckerna handlar om hur kraftfullt ett livsöde kan vara, hur viktigt det är med goda vänner, och hur djupa banden mellan människor faktiskt kan vara. Trots allt motstånd lille Harry Potter får utstå ger han sig inte, utan kämpar på för det han tror på. Han har ett starkt hjärta, och vid sin sida har han lojala vänner och kraftfulla allierade som hjälper honom på vägen – en väg som är mycket krokig och stundvis överväldigande. 

På Barnens Bokklubb kan du köpa världens mes kända bokserie till ett mycket bra pris. Böckerna är lättlästa, mycket fängslande och väl anpassat för barn. I det fantastiska utbudet av barnböcker som presenteras på Barnens Bokklubb är det sannolikt Harry Potter som sticker ut som den mest uppseendeväckande av de alla.