"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren
Spännande till sista sidan

Kampen mot Samaael

Availability: Out of stock

129 kr
Spännande till sista sidan

Det här är en fullkomligt sensationell bokserie av Ola Lindholm! Inte minst för den fantastiska drömvärld han har skapat: med väldiga djungelträd, blommor i alla tänkbara färger, guldskimrande ängar och de mest fantasifulla djur man bara kan ... ja, drömma om. Och nu är äntligen andra delen här, där vi får veta hur det slutar. Efter att Andy förlorade sina föräldrar i en bilolycka och växte upp hos en elak fosterfamilj har han blivit omhändertagen av den fantastiska familjen Angel. De är drömdjursfångare – fångar de djur som barn drömmer om på natten och tar hand om dem – farliga som ofarliga. Men det finns ett ondskefullt drömdjur som fortfarande går löst: Samaael. Det fruktansvärda odjur som Andy själv drömt fram under sina år hos fosterfamiljen. Och nu har han fått veta att det bara är han som kan bekämpa Samaeel och göra de goda drömdjuren fria igen.

För att rädda världen från Samaael som sprider skräck och mörker tvingas Andy, familjen Angel och alla drömdjuren lämna ön ute i oceanen och bege sig till den värld där Samaael väntar. Med silversvärdet i sin hand och med Isabell vid sin sida måste Andy möta sitt öde. Men kan han verkligen överleva en kamp mot odjuret, och kommer drömdjuren att få leva fritt bland människorna igen? En oväntad vändning gör att allt ser väldigt osäkert ut och läsaren biter verkligen på naglarna, skrattar, gråter och lever med barnen och de fantastiska drömdjuren.

Ola Lindholm är mest känd från Kamratposten och som programledare på tv. När han debuterade med sin första bok för unga läsare, Odjuret vaknar, en hisnande berättelse som är full av magi och ilande spänning, blev den snabbt en stor favorit. Han skriver med exakt rätt tilltal för att locka fram bokslukaren i varje läsare, och dessutom lyckas illustratören Jonas Åkerlund komplettera texten perfekt med sina suggestiva och dramatiska svartvita bilder. En blivande klassiker, med samma känsla som de första Harry Potter-böckerna. Otroligt bra!!

Dela denna på

  • 186 sidor
  • Ålder: 6-12 år
  • Art. nr: 166801
  • Utgiven: 2016-09-20
  • Förlag: Bonnier Carlsen
  • Författare: Ola Lindholm
  • Illustratör: Åkerlund, Jonas
  • Finns ej i lager

Availability: Out of stock

129 kr

Det finns inga recensioner

Det finns inga recensioner än, vill du bli först?

Skriv en recension