"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren

Lasse-Maja

 

Martin Widmark och Helena Willis

Martin Vidmarks folkkära deckarduo Lasse-Maja löser brott på den lilla orten Valleby tack vare sitt fantastiska intresse för mysterier. De hjälper bland annat polismästaren med att lösa svåra fall, och varje bok är uppbyggd på ett mycket fängslande sätt från presentationen av karaktärerna och brotten och hela vägen till hur de lyckas lösa mysterierna. Böckerna är byggda som pusseldeckare vilket gör de mycket intressanta att läsa, och de är väl anpassade för barn mellan 7-9 år. 

Lasse-Majas detektivbyrå består av pojken Lasse och flickan Maja. Med hjälp av sina skarpa hjärnor och ett väl utvecklat sinne för att hitta lösa trådar och räta ut mysterier är de mycket bra detektiver. Mer än tjugo böcker av detta älskade radarpar har givits ut och flera filmatiseringar har ägd rum. Bland annat var Lasse-Maja föremål för julkalendern 2006.

Den första boken, Diamantmysteriet, kom ut 2002. Senast var det Modemysteriet, den tjugosjätte boken i raden som utkom 2016. Martin Vidmark arbetar som lärare i svenska för invandrare i Rinkeby, vilket han har gjort de senaste 10 åren, men hans insatser för barn i  Sverige och den svenska barnkulturen sträcker sig betydligt bredare än så.

Lasse-Maja har inte bara kommit ut i form av böcker. Du kan hitta detektivbyrån både som sällskapsspel,filmer, datorspel och mobilspel. Sedan Martin Vidmarks verk stod som julkalender 2006 har hans serie om Lasse och Maja vuxit sig oerhört stor och är idag en mycket betydande del i svensk barnkultur.

Nu kan du köpa böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå på Barnens Bokklubb till ett mycket bra pris. Ta del av svensk barnkultur i ett spännande koncept för barn mellan 7-9 år som tycker om mysterier och gåtor.