"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren

Om Barnens Bokklubb

Astrid Lindgren. Fotograf Roine Karlsson

Barnens Bokklubb är för barnens läsning vad den färdiga matkassen är för vardagspusslet – helt ovärderlig! Visste du att det ges ut närmare 2 000 barn- och ungdomsböcker i Sverige? Varje år! Hos oss behöver du inte leta – du får de allra bästa barnböckerna noggrant utvalda av vår kunniga redaktion som skannar förlagens alla barnböcker och ungdomsböcker.

Barnens Bokklubb står för kvalitet. Vi väljer ut de bästa böckerna, hittar gömda guldkorn, ställer de klurigaste frågorna till författarna och följer med många barn som en röd tråd genom hela uppväxten. Det är ett stort ansvar, som vi gärna tar på oss! För det finns inget bättre än böcker där berättelserna fyller ett stort behov. Att läsa utvecklar såväl fantasi som inlevelseförmåga och självkänsla. För att inte tala om den så viktiga språkutvecklingen! Att läsa själv, läsa högt, återkomma till, bli glad, arg eller berörd av och minnas för resten av livet.

Barnens Bokklubb är Sveriges största bokklubb för barn. Initiativtagare var Marianne von Baumgarten-Lindberg och ända sedan starten 1977 har målsättningen varit att förmedla barnböcker av högsta kvalitet. Astrid Lindgren var med från början och gav sitt stöd till Barnens Bokklubb och hon pratade mycket om hur viktigt det är med högläsning och sagoberättande för barn – ett arv vi med glädje förvaltar! Barnens Bokklubb ägs idag av Norstedts Förlagsgrupp AB. Barnens Böcker är en del av Barnens Bokklubb. 

Prenumerera på barnböcker!

Så fungerar Barnens Bokklubb!

Foto från rabensjogren.se Fotograf Roine Karlsson