Anna-Karin Garhamn Foto Steven Gillis

 

Namn: Anna-Karin Garhamn
Ålder: 35 år
Bor: I ett blått och smalt hus med fem våningar i staden Gent, Belgien.
Familj: Steven, våra barn Felix och Nova och katten Guapo.
Bästa boken: Det var längesen jag läste “bästa boken”. Så längesen att jag inte kan välja ut en. Min läsning för tillfället består främst av den dagliga dosen högläsning för barnen. Just nu fascineras jag mycket av Carll Cneuts böcker. Varje uppslag är en tavla. Det är underbart att se att en “bok får ta tid!”
Godaste maten: Pasta med päron, palsternacka, pancetta och pecorinoost. Vackraste musiken: Tom Waits.
Var och när läser du helst? Om och när jag har tid, då läser jag gärna i badet! När barnen har lagt sig och katten har fått mat.
Hobby: På min fritid spelar jag Roller Derby i Gent Go Go Rollergirls A-lag.

Berätta om dig själv.

– Jag föddes 1980 i Borås. Som barn satt jag mellan Vänern och Vättern vid ett matbord och ritade och åt glass, omgiven av kossor, gärden, sjöar, raggare och skog. Idag sitter jag i Belgiens blåaste hus, fyra trappor upp i min ateljé och ritar och dricker te, omgiven av mina två barn, staden Gent, kanaler, lekplatser, rullskridskor och choklad.

Vem är Puck?
– Puck är en frågvis och undersökande karaktär med glimten i ögat. Det finns mycket Puck vet … och så är det mycket som hon INTE vet … Och allt det Puck inte vet, vill hon veta!

Hur hittar du inspiration?
– Jag har lyxen att leva ihop med två rika inspirationskällor, mina barn Felix och Nova. De bjuder dagligen på “berättar-stoff”. Ofta är det de eller andra barn i min omgivning som jag har i bakhuvudet då jag tecknar och skriver.

Vilket budskap vill du skicka med till de som läser de här böckerna för sina små barn?
– Man måste inte åka jorden runt, smaka på hela världens olika kök … Ett barns vardag är också ett äventyr!

Vad läste du själv som barn?
– Jag växte upp med böcker i överflöd. Hemma hade vi ett barnboksbibliotek med min mamma som bibliotekarie. Mina absoluta favoriter var Victor och Josefine tappar en pingvin av Gabrielle Vincent, Raska på, Alfons Åberg! av Gunilla Bergström, Trollbok av Rolf Lidberg och Godnatt har jag sagt av Gunilla Hansson.

Puck går till frisören