"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren

Två böcker kostnadsfritt!

måndag 14 augusti 2017 kl. 13:06:52 Europe/Berlin

Barnens Böcker är en del av Barnens Bokklubb som erbjuder förmånliga bokpaket till nya prenumeranter. Att läsa bra böcker, böcker med ett bra genustänk och böcker som tar barn på allvar tycker vi är viktigt, därför har vi valt att samarbeta med Barnens Böcker för att sprida vårt budskap om läsning och läslust. 

Läs mer
Posted in Läsutveckling Ungdomar och läsning Av Kristina Runering

Alla barn kan bli läsare!

måndag 30 januari 2017 kl. 09:15:16 Europe/Berlin

Vägen in i läslusten kan vara snabb och omedelbar men den kan också vara lång och lite slingrig. Det finns inga rätt och fel, testa er fram tills ni hittar ett sätt. Det är värt det!

Läs mer
Posted in Läsutveckling Av Kristina Runering

"Bra humor är sällsynt"

tisdag 13 december 2016 kl. 09:24:20 Europe/Berlin

Nu inleder vi en ny serie artiklar och boktips som fokuserar speciellt på att locka barn in i böckernas värld. För det är inte alltid de självklara böckerna som gör ett barn till läsare.

Det kanske inte är den där klassikern alla vuxna minns, inte heller Augstprisvinnaren eller den bok som fick bäst recensioner. Det kanske är den där oväntade serieboken eller en faktabok som man som förälder ställer sig lite fundersam till. Men för att väcka läslust så måste barnet få hitta sin egen ingång, och det finns massor av olika vägar in i böckernas värld. I den här första delen fokuserar vi på humorböcker, en genre som växer lavinartat. 

Läs mer

Taggar:

Posted in Läsutveckling Trender & historia Av Kristina Runering

Läsutmaning

torsdag 7 januari 2016 kl. 15:56:08 Europe/Berlin

Varför inte utmana ditt barn med ett spel, roligt och inspirerar till läsning!

Läsbingo med Barnens Bokklubb

Läs mer
Posted in Läsutveckling Av Helena Hedlund

En läsande klass

torsdag 24 september 2015 kl. 16:36:05 Europe/Berlin

”Vi ser en förbättring av läsförståelsen” – Barnens Bokklubb besöker En läsande klass

 Väck läslusten

Bättre resultat på proven, större intresse för läsning och en introduktion till svenska i undervisningen. I vissa klasser på Kvarngärdesskolan i Uppsala har projektet En läsande klass gjort stor skillnad.

Läs mer
Posted in Läsutveckling Av Helena Hedlund

Har du koll på läsningens historia?

onsdag 12 mars 2014 kl. 15:39:48 Europe/Berlin

 

Bok


För dig som är ung idag är böcker och läsning något självklart. Du har säkert haft en egen bokhylla med böcker ända sedan du var liten – och läst i stort sett varje dag i ditt liv. Men om man tittar bakåt i historien ser det helt annorlunda ut. Följ med på en resa tillbaka i tiden!
Läs mer
Posted in Läsutveckling Av admin

Hitta tröst i böckernas värld

fredag 3 januari 2014 kl. 15:16:31 Europe/Berlin

Maria Farm
Skilsmässor, uppbrott och sorg … Alla går vi då och då igenom något som är extra jobbigt, och som kanske är svårt att prata om. Vi frågade psykologen och författaren Maria Farm hur man kan närma sig svåra ämnen.

Läs mer
Posted in Läsutveckling Av admin

Hur vår syn på barn förändrats de senaste 100 åren

fredag 20 september 2013 kl. 15:15:52 Europe/Berlin

pippi
Ett av de bästa sätten att närma sig forna tiders människor är kanske att läsa böckerna de läste. Plötsligt förstår man hur de tänkte och i vilken miljö de växt upp. Samtidigt kan vår egen tid komma i nytt ljus. Vi gjorde ett djupdyk i 1900-talets barnlitteratur för att undersöka hur vår syn på barn har förändrats under det gångna seklet …

Läs mer
Posted in Läsutveckling Av admin