Beppe Singer Foto Anders G WarneLäs Beppe Singers gripande ord i fjärde delen i vår serie om människorna bakom våra böcker!

Beppe Singer: "Tack, Barnens Bokklubb, för att ni ger barnen hopp"

"När jag var liten vågade jag aldrig drömma om att det skulle bli något av mig som stor. Jag var aldrig riktigt bekväm i mig själv och tittade alltid på de andra barnen runtomkring mig som om de gick och bar på en kraft och ett mod som jag helt enkelt inte hade tillgång till själv. Men så en dag fick jag en bok i min hand – ”Den oändliga historien” av Michel Ende. Boken handlar om en liten pojke som heter Bastian som retas av sina skolkamrater och tvingas springa till och från skolan för att undvika de allra värsta mobbarna. Bastian dagdrömmer. Han dagdrömmer en hel del och vid frukostbordet brukar hans pappa prata med honom om hur viktigt det är för Bastian att skaffa sig fokus och en plan för framtiden. Bastian berättar inte för sin pappa om mobbarna. Han håller det för sig själv. Och så en dag får även Bastian fatt i en bok. En bok som kommer att förändra hans liv. En bok där han så sakteligen själv blir en del av handlingen. Världen som boken utspelar sig i håller på att utplånas och det finns bara en som till slut kan rädda den – BASTIAN!

Den här boken handlar om att hitta sin inre hjälte. Den handlar om att även de allra minsta och räddaste individerna kan komma att spela en stor roll för alltings överlevnad. Den här boken handlar om mig. Den här boken handlar om dig. Den här boken handlar om våra barn. TACK Barnens Bokklubb för att ni enträget år efter år fortsätter att ge våra barn samma upplevelse. Tack Barnens Bokklubb för att ni ger våra barn en alternativ värld att gå in i, där alla – oavsett storlek, bakgrund eller kön – kan vara med i fantasin och skapa stordåd! Tack Barnens Bokklubb för att ni ger barnen hopp, drömmar, magiska upplevelser och mycket mycket mer…
Kram
Beppe"

Läs del 5 om författaren Lisa Bjärbo >

Böcker av Beppe Singer