Är ni nyfikna på vem Jeff Kinney är? Här kommer lite fakta om honom! Jeff Kinney. Foto från Bonnier Carlsen.
Jeff kinney föddes 1971 i Maryland som ligger i USA och gick på University of Maryland i början av 1990-talet. Det var där han började på allvar med serieteckningar. Han gjorde en serie som hette Igdoof som blev publicerad i skolans tidning. Nu visste han att han skulle bli serietecknare!

Men Jeff Kinneys första serier blev inte så framgångsrika så han fick klura på något nytt. I slutet på 90-talet började han skriva ner sina idéer om karaktären Greg i Dagbok för alla mina fans, som han hoppades skulle kunna ges ut som bok. Han arbetade länge med att skriva den, det tog nästan åtta år innan han vågade skicka den till ett bokförlag. Den första boken, Dagbok för alla mina fans – Gregs bravader, släpptes i april 2007, blev snabbt en succé i USA och toppade New York Times boklista. Hittills har online-versionen av Dagbok för alla mina fans mer än 80 miljoner besök, och läses i snitt av fler än 70.000 barn per dag!

Vill du beställa Dagbok för alla mina fans - Det långa loppet? >>

Dagböckerna

Det finns nio böcker i Dagbok för alla mins-serien. Serien började på nätet på funbrain.com 2004 och publicerades i skrift för första gången i april 2007. Dett finns nu mer än 150 miljoner exemplar av böckerna i tryck och de har översatt till 44 olika språk.

Om Jeff Kinney

Yrke: Barnboksförfattare och spelutvecklare. Arbetar som heltid som redaktionschef för poptropica.com som han startade 2007. Mest känd för bokserien "dagbok för alla mina fans".

Familj: Bor i södra Massachussets, USA, tillsammans med sin fru och två söner.

Fan mail

Jeff Kinney

c/o Amulet Books

115 W. 18th Street, 6th Floor

New York, NY 10011

Fråga författaren

Här är hans mailadress! wimpykid@abramsbooks.com. Missa inte heller att gå in på hans hemsida där man kan läsa en massa roliga och knasiga saker!

www.wimpykid.com

Info om Jeff Kinney

Karin Lemon. Foto av Bonnier Carlsen.  

Hej Karin Lemon, förläggare på Bonnier Carlsen. Berätta allt du vet om Jeff Kinneys-dagböcker!

– Det var vår redaktör Agneta Wallgren som hittade Greg på barnboksmässan i Bologna. Hon tyckte att samspelet mellan text och bild var väldigt bra, bra på ett "läslockande" sätt. Första boken kom ut 2008 på Bonnier Carlsen.
– Jag tror man gillar Greg eftersom han är den han är: gnällig, självgod och misslyckas ofta med sina storslagna planer. Läsningen blir rolig!
– Vi träffade Jeff Kinney under ett författarbesök i Stockholm 2014. Han var jättetrevlig och var nog mycket som Greg när han var ung!