Lisa Bjärbo är femte författaren i vår serie "Barnens Bokklubb: Författarna, om personerna bakom de underbara böcker vi väljer åt våra prenumeranter.

Lisa Bjärbos familj

Lisa Bjärbo: "Tack Barnens bokklubb! För att ni fortfarande finns och förmedlar böcker till barn"
"Det här är jag, min moster Åsa, och min kusin Esbjörn i läshörnan hemma hos oss i Småland. Jag tror kanske att det är 1983? Jag kommer så väl ihåg de där Alfonsfigurerna som hängde i fisklinor från taket i det där rummet. Den där Alfons är kissnödig var min favorit.

För mig har böcker och läsning alltid bara funnits där, som en stor del av min vardag. Jag kan fortfarande minnas rösterna pappa använde på vissa av replikerna i bilderböckerna han läste för mig och mina syskon, och hur mamma lät när hon försökte låta bli att börja gråta redan i första kapitlet av Bröderna Lejonhjärta.
Ibland slår det mig att böckerna jag numera själv skriver kanske är en del av något annat barns vardag idag. I någon läshörna någonstans, sitter det kanske en treåring nu och lyssnar på när en pappa eller mamma gör röster till replikerna i en bok som jag har skrivit. Det gör mig nästan lipfärdig.
Tack Barnens bokklubb! För att ni fortfarande finns och förmedlar böcker till barn, precis som ni gjorde när jag var tre äpplen hög. Det är skitviktigt.”
/ Lisa Bjärbo

Läs del 1 om författaren Stefan Casta >


Böcker av Lisa Bjärbo