Hur uppstod idén bakom Artistkuppen?

– Medan Bibliotekskuppen handlade om att bryta sig in någonstans så ville jag att Artistkuppen skulle handla om att bryta sig ut från något ställe. Det var fröet till berättelsen och sen bara växte och växte det tills det blev en färdig bok. Artistkuppen handlar om musikstjärnan Nikki Carlsson som besöker syskonen Tillys skola.

 Om Lisa Hyder

 Det här visste du inte om mig:
 Att jag älskar brysselkål, trots att jag skrev illa om
 det i min förra bok.
 Intressen: Skriva, läsa, titta på amerikanska serier,
 umgås med vänner,
 spela sällskapsspel, baka, m.m.
 Drömresemål: Japan och Sydamerika.
 Lyssnar på: Melodifestivallåtar från 2004 och framåt.
 Saker jag gör när jag inte har något att göra:
 Drömmer mig bort på internet och kollar upp alla
 spännande saker jag vill göra i livet.

Vem är din idol?

– Jag har nog ingen särskild musikidol men jag har på senare tid fått en annan idol, nämligen Jennifer Lee. Hon regisserade och skrev manus till Frozen (som har blivit Walt Disneys kanske största succé) och hon är Walt Disneys allra första kvinnliga regissör. Henne skulle jag vilja träffa!

Hur väcktes ditt intresse för att skriva?

– Ända sedan jag lärde mig skriva har jag tyckt om att skriva. Jag tror det är för att jag tycker så mycket om att skapa saker ur fantasin, och att göra det med bokstäver och ord är väldigt roligt.

Vilka är dina favoritförfattare?

– Jag läser mycket deckare och min favoritförfattare är Kristina Ohlson. Hon skriver deckare precis i min smak. När det kommer till barnböcker är jag mycket förtjust i Garreth P. Jones som bl.a. har skrivit ”Tvillingarna Thornthwaites testamente”.

Har du några bra tips till barn med författardrömmar?

– Mitt bästa tips är att inte ge upp sina författardrömmar. När man blir äldre och så småningom vuxen så är det lätt att glömma bort sina drömmar eftersom man får så mycket annat att tänka på. Eller så kanske man tror att sådana drömmar inte går att uppfylla. Håll kvar drömmen och ge inte upp!

Lisa Hyder 

MARCUS RIDUNG, vik. chefredaktör