Författaren Stefan CastaFantastiska medlemmar, alla underbara författare, illustratörer och fotografer - det är ni som gör oss till den bästa bokklubben för barn!

Vi drar nu igång en serie där några av Sveriges främsta barn- och ungdomsboksförfattare berättar om varför Barnens Bokklubb ligger dem extra varmt om hjärtat. Först ut är Stefan Casta, prisbelönad författare bakom mer än 40 älskade barn- och ungdomsböcker.

 

Stefan Casta: "När jag var barn fick man vara sin egen bokklubb. Jag och min bästa kompis delade ett brinnande intresse för böcker. Vi lånade varandras julklapps- och födelsedagsböcker – och var ofta på det nybyggda biblioteket som låg tvärs över gården. På den tiden blev jag alltid vrålhungrig av att läsa. (Blir barn det i dag också?) Ofta fick jag göra en paus i läsningen för att bre mellan 11 och 14 mackor och ta med in på mitt rum.

När min egen dotter Maline växte upp, då fanns Barnens Bokklubb. Både hon och jag slukade medlemstidningen, och böckerna, så fort de kom.

Jag minns att jag blev inspirerad av de fina presentationerna av böckerna. Och i dag är det en lite speciell känsla att mina egna böcker faktiskt säljs av samma bokklubb."

Läs del 2 om författaren Moa Eriksson Sandberg >

Böcker av Stefan Casta