De är fula, äckliga, farliga och luktar illa. Men nu håller zombierna på att invadera världen – i alla fall böckernas och filmernas värld.Jonny Är de nästa grej efter vampyrer och varulvar? Det tror bloggaren Jonny Berg, som är något av en expert på de odöda monstren …

Vad är det som fascinerar oss med zombier? – Att de är äckliga. Och hemska. De är bra monster också, de är överallt, de tröttnar aldrig, ger aldrig upp och dessutom blir de hela tiden fler och fler eftersom de smittar de levande. Men det är något sorgligt över zombierna också. Att man själv eller någon man älskar ska sluta på det viset. Snubbla omkring och ruttna och stöna, kanske i åratal.

Hur har du förberett dig för zombieinvasionen? – Min plan är att bli en zombie själv utan att det gör så ont. Jag tror det blir hur rörigt som helst när zombiekatastrofen bryter ut och tyvärr tror jag att loppet är kört då.

Vad ska man göra om de jagar en? – Spring! Skrik inte, för då kommer det bara dyka upp ännu fler. Och vad du än gör, snubbla inte. Redan innan man hamnat i knipa är det smart att skaffa kläder som inte går att bita igenom men ändå bra att springa i. För en sak är säker – du kommer att få springa en hel del!

Vad skulle du göra om du mötte en zombie? – Om det bara är en enda och jag inte tuppar av, så skulle jag ta upp mobiltelefonen och ta ett foto. Sedan skulle jag kuta hem och uppdatera bloggen.

Skulle du kunna bli kär i en odöd? – Zombier är döda och ÄCKLIGA! Jag har aldrig blivit kär i någon som jag tyckt varit äcklig, så det känns inte så sannolikt. Kanske skulle man kunna bli bästa polare med en zombie. Men kär? Det kan vara jobbigt nog med levande människor som inte använder tandtråd, så hur snyggt lik vi än talar om säger jag nej! Min sambo andas fortfarande och hon har inte dålig andedräkt så … vänta … va? Hallå? HALLÅ!? ÄLSKLING? HJÄÄÄLP! Ni hittar Jonnys blogg på www.swedishzombie.com