"Barn skapar mirakel när de läser. Därför behöver barn böcker." – Astrid Lindgren
Vips vid bäcken

Vips vid bäcken

Availability: Out of stock

119 kr
En glad liten äventyrare
Vips är en nyfiken liten näbbmus, en glad filur som älskar sin skog och vill upptäcka naturen runtomkring, följ med honom när han utforskar vad som flyter på bäckens vatten och vad som sjunker. Det här bli ett riktigt äventyr! Vips vill veta vad som flyter på vattnet och inte. Han skickar iväg ett blad för att se vad som händer men han hade inte sett att de satt en liten larv på bladet. Oj, oj, oj – nu är den lille krabaten i fara för bladet flyter snabbt mot den farliga brusande forsen. Vips får väldigt bråttom: larven måste räddas! Och räddningsexpeditionen blir ett spännande äventyr ... med ett lite oväntat slut. I bokens slut kan vi läsa fakta om djur och växter som passerat förbi i berättelsen.

Dela denna på

  • 25 sidor
  • Ålder: 3-6 år
  • Art. nr: 175885
  • Utgiven: 2018-03-05
  • Förlag: Bonnier Carlsen
  • Författare: Oskar Jonsson
  • Illustratör: Jonsson, Oskar
  • Finns ej i lager

Availability: Out of stock

119 kr

1 recension

Skrivet 2018-03-28 av Barnboksfamiljen Fin naturbok för barn!
Ännu en bok som spelar på vårkänslorna i magen :-) Detta var verkligen en jättefin bok i faktasaga-format. Den handlar alltså om näbbmusen Vips och äventyren vid bäcken - längs berättelsens gång introduceras barnen till naturvetenskaplig fakta både i form av texten och de stämningsfulla illustrationerna som Jonsson står bakom också.

En sak jag gillade mycket är att boken har spänning och lite äventyr i sig samtidigt som det är en naturbok - roligt med den kontrasten då första tanken kring bok om naturen är något som fångar lugnet. Men Vips's äventyr och problem på vägen fångade I här hemma och lockar in många barn att engagera sig och prata om boken kan jag tänka mig.

I slutet är även två st faktauppslag med innehåll hämtat från bokens berättelse - roligt!

Boken har ju även en fjärilslarv med tillhörande faktauppslag i slutet, tänker då att boken passar extra bra på förskoleavdelningar som köpt in larver för nässelfjärilar och följer deras utveckling under våren. Då passar denna extra fint kanske?

Men även inslag av fåglar osv med som är fantastiskt illustrerade och ett vanligt projekt på förskoleavdelningar.

Vad jag minns så könas inte heller Vips - men jag kan komma ihåg fel där! Lite osäker.. Vad jag kommer ihåg så benämns Vips endast som neutrala "Näbbmusen Vips" - men finns risk att jag kommer ihåg fel där.

Denna boken är riktigt fin och vi hoppas det kommer fler i serien om Vips, roligt att se en författare bemästra illustrationer och författarskap så bra. Defintivt värd att köpa som present!

Skriv en recension